Tartu linnapea Urmas Klaas, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Haapsalu linnapea Urmas Sukles, Pärnu-, Tartu-, Viljandi- ja Põlvamaa omavalitsuste liitude ning Võru-, Valga- ja Jõgevamaa ettevõtlus- ja arenduskeskuste juhid pöördusid vabariigi valitsuse poole, et abipakett turismisektori toetamiseks üle vaadataks.

Pöördujate hinnangul seatakse Eesti saared ja Ida-Virumaa, samuti nede regioonide turismiettevõtjad mujal Eestis tegutsevate turismiettevõtjatega võrreldes eelisolukorda. "Eriolukord on kehtestatud üle terve Eesti ja turismiettevõtjatel ei ole − sõltumata oma asukohast − võimalik teenuseid täismahus osutada," märgiti pöördumises valitsusele.

Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen ütles aga, et piirkond erineb ülejäänud Eestist selle poolest, et turismist üle veerandi tuleb Venemaalt ning koroonaepideemia tõttu kukub Vene turg päris pikaks ajaks ära. Mujal Eestis on Vene turiste keskmiselt seitse protsenti − näiteks Tallinnas üheksa protsenti, Tartumaal viis protsenti ja Pärnumaal kaks protsenti.

Loe pikemalt Põhjarannikust.