Ametlikes teadaannetes on pankroti väljakuulutamata jätmise põhjuseks toodud pankrotimenetluse raugemine. Klientide jaoks, kes aga maksid Reset.ee lehelt heauskselt kaupa tellides raha, tähendab see seda, et neil ei ole võimalik enda raha enam tagasi saada.

Tarbijakaitseameti kommunikatsioonijuht Anne-Mai Helemäe selgitas Kasulikule, mis juhtub siis, kui kohus lõpetab menetluse pankrotti välja kuulutamata.

"See tähendab, et võlgnikul ei jätku vara pankrotimenetluse kulude katteks ning temalt ei ole võimalik vara tagasi võita või tagasi nõuda," selgitas Helemäe.

"Kui juriidilisest isikust võlgniku pankrotimenetlus lõpetatakse raugemise tõttu, likvideerib ajutine haldur juriidilise isiku kahe kuu jooksul menetluse lõpetamise määruse jõustumisest arvates likvideerimismenetluseta," rääkis Helemäe.

Kui pankrotimenetluse raugemisel on võlgnikul mingi vara, makstakse Helemäe sõnul sellest kõigepealt ajutise halduri tasu ja kaetakse vajalikud kulutused. "Tarbija jaoks tähendab see seda, et võlgnikul ei ole vara ning ta ei saa esitada nõuet ega võimalust oma raha tagasi saamiseks pankrotivara arvelt," tõdes ta.

15.03.2020 seisuga oli ettevõttel riigi ees 26 671.05 euro väärtuses, sellele oleks lisandunud kõikide klientide nõuded, kes oma tellitud kaupa kätte ei saanud. Viimase info kohaselt oli Resetil kohustusi 45 000 ringis, aga varasid sellest oluliselt vähem.

Tarbijakaitseamet esitas ettevõtte osas politseisse ka kuriteoteate, aga politsei uurimist ei alustanud.

Tarbijakaitseamet noomis kolmel korral

Ettevõte sattus korduvalt Tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalveameti koostatavasse musta nimekirja.

TTJA veebipoele reset.ee ettekirjutuse 16.10.2019, millega nõudis viivitamatult lõpetada tellimuste vastuvõtmine veebilehel www.reset.ee toodete osas, mida ettevõttel ei ole olemas või mida kauplejal ei ole võimalik tarnida lubatud tarneaja jooksul.

Samuti nõudis amet, et kaupleja avalikustaks oma veebilehel tarbijatele reaalsed andmed kõikide müügiks pakutavate kaupade kättetoimetamise tingimuste kohta, sealhulgas kättetoimetamise ajavahemiku kohta. Kuivõrd eelmise aasta tarbijate pöördumistest nähtus, et paljud inimesed on sattunud olukorda, kus kaupleja venitab ebamõistlikult kaua tarbijatele raha tagastamisega, siis ettekirjutuses toodi välja, et tarbijale tuleb raha tagastada mõistliku aja jooksul.

Tänavu veebruaris tegi TTJA ettevõttele kolmanda ettekirjutuse, mille järel ettevõte sootuks uksed kinni pani, sulges veebilehe ja muutis nime Reset Eesti OÜ asemel HHLP OÜ-ks.