Kuidas survepesur üldse töötab?

Kärcheri survepesuri tööpõhimõte on erakordselt lihtne: masina kesta peidetud pump võimendab masinasse liikuva vee surve kuni 40 korda suuremaks tavalises majapidamises kasutatavast survest. Nii saab keskmisest aiakraanist voolavast 4-baarisest veesurvest masina külge ühendades kuni 160-baarine veesurve. Vesi väljub masinast vooliku kaudu kõrgsurveotsikusse, mis omakorda tekitab võimsa veejoa, mis on lihtsasti suunatav ja suure surve tõttu väga hea puhastustoimega.

Rohkem kasutusvõimalusi, kui arvata oskad

See, et kõrgsurvepesuriga saab hõlpsasti puhtaks auto, on ilmselt kõige levinum teadmine. Üldistades võib öelda, et kui aias või hoovis vajab mõni asi puhastamist, saab selle ilmselt puhtaks survepesuriga. Nii võib survepesurit kasutada kõige erinevamates puhastustöödes. Vaja pesta puhtaks majaesine tee? Palun väga! Terass või aiamööbel ei paista enam mustuse alt välja? Survepesur tuleb appi! Terve maja välisosa tahaks saada puhastust? Loomulikult – survepesur aitab välja! Need on siiski vaid mõned kasutusvõimalused, kus ülisuure puhastusjõuga veejuga sind kiiresti ja mugavalt aitab. Kärcheri sõnul saab masinaga puhastada veel loendamatul hulgal asju alates basseinidest ja lõpetades vihmaveerennidega.

Õigustatult võib tekkida küsimus, kuidas mõjub Kärcheri survepesuri kasutamine tavapärasele veekulule? Lihtsa näitena on hea välja tuua keskmine veekulu aiavooliku tunnise kasutamise juures võrreldes Kärcheri survepesuriga. Tavalise aiavooliku puhul võib tunniajane veekulu ulatuda suisa kuni 3500 liitrini. Samas, kõrgsurvepesurit kasutades on veekulu vaid 400 liitrit. Selle vahe taga on vee kontsentreeritud kasutus – veejuga on pressitud surve ja surveotsiku abil väikeseks ning võimsaks joaks, mille puhul on füüsiline veekulu kordi väiksem.

Milline Kärcheri survepesur mulle sobib?

Kärcher on oma survepesurid jaotanud kolme erinevasse seeriasse, lisaks aku jõul töötavad pesurid. Oma tööpõhimõttelt on nad küll sarnased, kuid erinevused tulevad mängu võimsuse, kompaktsuse ja kasutusmugavus osas.

1. Seeriad Full Control Plus ja Premium Full Control Plus

Nende seeriate puhul on toodud kõik survejõu puhastusvahendi doseerimise funktsioonid mugava nupuvajutuse kaugusele ehk pesuripüstoli käepidemele. Pesu käigus puudub vajadus vahetada pihustitoru, sest kolm ühes seade on varustatud nii porieemaldus-, veejoa- kui ka pesuvahendiotsikuga. Pesupüstoli koos pihustustoruga saab mugavalt seadmele kinnitada, mis võimaldab neid tööpauside ajal hõlpsasti hoiustada ja tagab selle, et need on töö tegemiseks kiiresti kättesaadavad.

2. Seeriad Full Control ja Premium Full Control

Nendel seeriatel käib kogu surve reguleerimine pihustitorult. Tooted on mugavuse huvides varustatud väljatõmmatava sangaga, mis aitab kaasa nende ladustamisele ja transpordile.

3. Seeria Compact

See seeria on loodud neile, kes hindavad kompaktsust. Masinad on väikeste mõõtudega, tegemata samas kompromissi puhastusvõimsuse osas. Peale selle on masinatel nutikas voolikuhoiusüsteem.

4. Akutoitel survepesur

Need tooted on mõeldud kasutamiseks siis, kui sul puudub väline vooluvõrgu ühendus. Akutoitega survepesur sobib ideaalselt väiksemate autode, mootorrataste, jalgrataste ja paatide mitmekülgseks puhastamiseks, samuti väiksemateks puhastustöödeks kodus, isegi ilma vooluvõrgu ühenduseta.

Kui oled otsimas endale sobilikku pesurit, et hoida puhtana oma aed, maja või kasvõi aiatööriistad, tuleks sul ennekõike vaadata masinate puhastusjõudlust. Mida suuremad on puhastamist vajavad kohad, seda suurem peaks olema ka jõudlus.

Masinatele on võimalik juurde hankida hulgaliselt lisatarvikuid – olenevalt sinu ostetud masina mudelist võivad need olla näiteks torupikendused, erinevad harjad või pesuvahendid.

Kärcheri survepesuritel on suur hulk kasutamisvõimalusi ja otstarbeid, millest sa ehk seni teadlik ei olnud. Autopesu on kahtlemata üks tegevusi, kus survepesur abiks on, kuid kindlasti suudad sa oma hoovis leida veel õige mitu tegevust, kus Kärcheri survepesur oleks suureks abiks. Vaata ringi hoovis, tutvu Kärcheri survepesurite tootevalikuga ja leia endale sobilik abimees.

Tutvu toodetega SIIN.

Jaga
Kommentaarid