Maikuus toimuva pooldumisega muutub uue krüptoraha kaevandamine oluliselt raskemaks - ühe “ploki” kaevandamisel saadav tasu väheneb peale pooldumist 50% võrra. See tekitab krüptokommuunis olulist elevust.

Bitcoini loomisel määrati kindlaks uue digivaluuta potentsiaalne koguvaru ning kaevandamise protsess. Kaevandajatel tuleb lahendada keerukaid “arvutusplokke” ning nende edukal lahendamisel saavad nad tasuks Bitcoini. Nii nagu kullakaevandus muutub aja jooksul aina vähem efektiivseks, muutuvad ka Bitcoini kaevandamisel arvutused aina keerukamaks ning tasud aina väiksemaks. Kui Bitcoin loodi, oli võimalik koduarvutiga lahendada plokke, mis andsid tasuks 50 Bitcoini. Tänaseks on kaevandusarvutusi võimalik lahendada ainult spetsiaalselt disainitud ja väga palju energiat kasutavate kaevandusmasinatega ning ühe ploki eest saadav tasu on 12,5 Bitcoini. Mais toimuva pooldumise hetkest on uueks tasuks 6,25 Bitcoini.

2016. aasta pooldumine tõstis märkimisväärselt krüptovaluuta hinda. Samal ajal oli sel ajal Bitcoin üsna tundmatu ning paljud arvavad, et see polnud ainus tõusu põhjustaja. Tänaseks on Bitcoin ülemaailmselt tunnustatud ja saab pidevalt meediakajastust. Praegune pooldumine saab samuti laiemat kajastust ning võib digivaluutade maailma meelitada palju uusi huvilisi.

Kui osades võib pooldumine huvi tekitada, siis paljud pikemalt kaevandamisega tegelenud firmad ei pruugi olukorraga leppida. Arvatakse küll, et Bitcoini hind tõuseb ajas, kuid pole kindel, kas tõus suudab maikuus kahekordustuvate kuludega võistelda. Seetõttu võivad paljud kaevandajad tegevuse lõpetada, kuid samal ajal võimaldab see allesjäävatel firmadel omandada suurem turuosa. See on Bitcoini võrgustiku stabiilsuse vaatevinklist tegelikult hea uudis.

Arvatakse, et koroonaviirusel võib samuti olla kaevandajate jaoks negatiivne mõju. Uued võimsad kaevandusmasinad on hetkel veel haruldased ning epideemia tõttu on nende laialisaatmine oluliselt raskendatud. Kui masinad ei jõua õigeks ajaks kaevandajateni, võib see sundida mõnda neist suurte püsikulude tõttu tegevuse lõpetama ka juhul, kui uued masinad on tellitud.

Digivaluutasse investeerijad ja selle kasutajad on jagunenud kaheks. Mõned arvavad, et eesootav pooldumine ja sellega tekkiv lisanõudlus kajastub juba tänases turuhinnas. Teised arvavad, et krüptoturg on endiselt noor ning see on üks olulisemaid etteaimatavaid võimalusi hinnatõusuks.

Järgmine pooldumine toimub 12. mail. Selle täpset mõju on isegi pärast eelmist kahte pooldumist raske ennustada. On kindel, et see sündmus muudab kogu turgu. See võib ajutiselt teha kaevandajate jaoks asjad raskemaks ning võib potentsiaalselt tuua turule sadu tuhandeid uusi krüptohuvilisi. Igaüks, kes on Bitcoiniga kasvõi kaudselt seotud peaks maikuuks valmis olema. Mis iganes juhtub, saab omama suurt ja üllatavat mõju.