Kaup24 kommunikatsioonijuht Raimonda Strazdauskaitė sõnas Kasulikule, et eriolukorra väljakuulutamine ning kaubanduskeskuste sulgemine on kasvatanud Kaup24 müüki 40% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning oma tellimusele eelistatakse vastu tulla nende väljastuspunkti, kus kauba kättesaamine on tasuta.

"COVID-19 viiruse leviku ja nakkusohu vähendamiseks oleme võtnud väljastuspunktis kasutusele ennetavad meetmed, et kaitsta meie töötajate ja klientide tervist. Piirame klientide arvu ruumis, kus käib tellitud kaupade väljastamine, kokkupuute vähendamiseks ning nii töötajate kui klientide kaitseks oleme märkinud kassade juurde 2m vahemaaga piirjoone vältimaks lähikontakti. Samuti palume kõikidel klientidel nii enda kui meie töötajate tervise kaitseks hoida üksteisega 2m distantsi," kirjeldab Strazdauskaitė meetmeid.

"Jätkuvalt ootame oma kauplusesse kõiki kliente, kuid nakkusohu vähendamiseks või järjekorras ootamisest tingitud ebamugavuste vältimiseks tuletame meelde teisi kauba kättesaamise võimalusi: DPD Pickup pakiautomaat või pakipood, Omniva pakiautomaat, postkontor või kuller," lisab ta.

Eelmisel nädalal tuli pikas järjekorras seista näiteks Kristiine keskuse juures asuvas Omniva ajutises pakipunktis. Hiljem ettevõte vabandas ja täpsustas, et tegemist oli tehnilise probleemiga.

Hea lugeja, anna kommentaarides märku, kus veel pikad järjekorrad on!