Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et kui varasemalt tuli Haabersti elanikel pakile järgi minna Lasnamäele, siis eriolukorra tingimustes soovis linnaosavalitsus vähendada inimeste liikumist ning toetada abivajajaid lähemal. „Praegusel hetkel on inimeste turvalisuse ning heaolu tagamine tavapärasest veelgi suurem ning usun, et toiduabi jagamine Haaberstist on inimeste jaoks tunduvalt mugavam ja lihtsam,“ ütles linnaosavanem.

Hanimägi tõi välja, et toiduabi kaudu soovitakse parandada ja toetada enim puudust kannatavate inimeste toimetulekut. Toiduabi saajate nimekiri koostatakse Sotsiaalministeeriumi poolt toetuste ja erinevate teenuste saajate taotluste alusel. Linnaosavanem lisas, et abi saajatega võetakse ühendust paki kättesaamise osas ning toidupakke jagatakse ettevaatusabinõusid arvestades ja isikukaitsevahendeid kasutades.

Euroopa abifondi toiduabi saavad toimetulekutoetuse saajad, perekonna sissetulekust sõltuvaid või konkreetse teenuse kulu kompenseerimiseks määratud kohaliku omavalitsuse eelarve vahenditest makstud toetuse saajad. Toiduabi saamise kriteeriumid on üle Eesti kõigile võrdsed.

Sel korral on toidupakis tatart, nisujahu, riisi, kartulihelbeid, kaheksaviljahelbeid, suhkrut, sealihakonserve, veiselihakonserve, sprotikonserve, räimekonserve, purgisuppi, praekapsast, šokolaadi, kuivatatud puuviljasegu, purustatud tomateid, konserveerituid virsikuid, mett, kõrvitsaseemneid, teed ja kohvi. Toiduabi saaja peaks arvestama, et toiduabipakk ühe pereliikme kohta kaalub ligi 15 kilogrammi ning seepärast tasub kaasa võtta vähemalt kaks vastupidavat kandekotti.

Euroopa Liidu toiduabi jagamist koordineerib Sotsiaalministeerium.

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.