Rahandusminister Martin Helme ütles, et suurettevõtete toetamise puhul, milleks on riigieelarves ette nähtud 300 miljonit eurot, on otsustatud kaks asja. "Põhimõtteliselt on otsustatud laenu anda Tallinkile, Kredex saatis täna laenupakkumise Tallinkile ära ja nüüd ootame Tallinki-poolseid täiendusi. Teiseks on raha eraldatud riigi transpordiettevõtetele (Nordica, Saarte Liinid ja Eesti Raudtee). Rohkem taotlusi sinna meil tulnud pole."

Ärileht kirjutas täna sellest, kuidas vähemalt nädal tagasi välja lubatud ja Kredexile mõeldud 550 miljonit eurot, mida sihtasutus saaks ettevõtetele laenudena välja jagama hakata, on takerdunud allkirjade andmise taha.

Helme sõnul peab ta üle kontrollima, mis rahadest on jutt, mingeid summasid on eraldatud Kredexile juba enne lisaeelarve kinnitamist. "Ma mõistan ettevõtjate olukorda, kel asjad ongi umbe jooksnud ja päevad maksavadki. Aga ei ole olnud ei valitsuse ega ministri määruse taga asi. Tuleb mõista, et nii suures mahus pole Kredex varem ka raha menetlenud. Sellise summa väljamaksmine vajab suurt pingutust ja tööd. Arvan, et liigume realistlikus tempos ja rahad hakkavad jõudma ettevõtjateni järgmisel nädalal."

Mida arvab Helme töötukassa palgatoetuse pikendamisest ja millises mahus toetatakse Ida-Virumaad, vaata videost!