Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljini sõnul on nende käesoleva aasta kaheksa miljoni euro suuruses eelarves arvestatud ressursitasusid 1,6 miljonit eurot. Linnapea arvestuste põhjal võib sellest saamata jääda kuni 600 000 eurot.

"Me ei loobu mitte mingil juhul investeeringutest, mis on meil planeeritud ja millest mõned on ka juba töös. Me pigem hakkame loobuma jooksvatest kuludest," rääkis Iljin.

Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo nentis, et omavalitsustele neil häid sõnumeid ei ole.

"Ilmselt jäävad selle aasta kaevandusmahud alla eelmise aasta mahtudele. Ja ka nafta hind on teine. Ilmselt see tulu, mis omavalitsused eelmisel aastal said, jääb nüüd väiksemaks," lausus Pajo.

Eesti suurim mandrivald Alutaguse peab lisaks Eesti Energiale arvestama veel ka VKG tegevusega. VKG Ojamaa kaevanduse juht Margus Kottise nentis, et maailmaturul toimuvast nafta hinnasõjast tulenev keeruline olukord põlevkiviõli tootmises võib mõjutada ka põlevkivi kaevandamist.

"Õli tootjatel on raske ja tõepoolest me peame vastu pidama sügiseni. Kui me oleme sügiseks vastu pidanud, siis on näha, mis pilt meie ees seisab. Juhul kui pilt on väga kurb, siis võib juhtuda, et me oleme sunnitud oma tootmist vähendama, aga esialgu on lootust, et see pilt läheb ilusamaks," sõnas Kottise.