Välisriikidesse reisivatele hooajatöölistele peab tagama vähemalt kolme kuu pikkuse töö, terviseteenused ja vajalikud kindlustused, vahendab ERR Uudised Ukraina valitsuse teadet.

Ukraina soovib, et riigil oleks selge ülevaade hooajatööliste lahkumise kohta ning et see oleks organiseeritud. See on osa kõigi riigis kehtivate piirangute leevendamise strateegiast, seisab Ukraina valitsuse teates.

"Me oleme teadlikud, et riik ei suuda aktiivseimale osale hooajatöölistest pakkuda sellist palka kui Euroopas, aga me ei kehtesta neile kunstlikke takistusi. Meie eesmärk on, et riigist lahkumine toimuks maksimaalselt kontrollitult," ütles Euroopa ja euroatlantilise intergratsiooni aseminister Vadym Prystaiko.

Prsytaiko sõnul peaks riikide valitsused nende poole pöörduma, kui ukrainlasi tahetakse oma riiki tööle. "Me ootame ka, et töö tagatakse vähemalt kolmeks kuuks /.../ Et tervise jälgimine ja muud tervishoiuteenused tagatakse hooajatöölistele ja seda ka Ukrainasse naasmisel," ütles Prystaiko, kelle sõnul on vaja sihtriigil tagada hooajatöölistele ka sotsiaalkindlustus, tervisekindlustus ning korralikud elamistingimused ja palk.

Prystaiko sõnul võiks hooajatööliste liikumine sihtriikidesse toimuda tšarterlendudega.