Pipedrive’i tegevjuhi Timo Reini sõnul on töötajate koondamine ettevõtte jaoks raske südamega tehtud otsus. “Me lükkasime selle äärmiselt valusa otsuse tegemist edasi nii kaua kui võimalik. Tõmbasime kriisi alguses kulusid oluliselt koomale ning pakkusime 16 väiksema koormusega töötajatele võimalust end ettevõtte sees mõnes muus rollis proovile panna. Paraku ei olnud need sammud enam piisavad, et pikale venivast majandussurutisest tulemuslikult välja tulla,” sõnas Rein.

Pipedrive’i klientideks on enamasti väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, keda kriis kõige valusamalt mõjutab. “Töötasime hätta sattunud klientide jaoks kiiresti välja kriisiprogrammi, kuid teame, et paljudel neist on väga raske ning ei ela suure tõenäosusega suvekuid üle. Peame valmistuma selleks, et olukord võib klientide ja seeläbi Pipedrive’i jaoks veelgi keerulisemaks minna,” sõnas Rein.

Eestis koondatavad 14 töökohta moodustavad ligikaudu poole Pipedrive’i globaalselt likvideeritavate töökohtade koguarvust. Kõigile koondamisteate saanud töötajatele pakub Pipedrive isikliku coachi nõustamist, tuge CV ja motivatsioonikirja koostamisel ning värbajate kontaktvõrgustikku uue töökoha leidmiseks. Välismaalastest töötajaid aitab vajadusel asjaajamisega Pipedrive’i pikaajaline partner Jobbatical.

Pipedrive on 2010. aastal Eestis asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Täna kasutab Pipedrive’i müügitööriistu üle 90 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis ning firma on kaasanud 90 miljoni USA dollari väärtuses investeeringuid. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja Tampa/St. Pete Floridas.

Üsna koroonakriisi alguses pidi umbes sada töötajat koondama Eesti päritolu robotkullerite tootja Starship, kelle kullerid on valdavalt kasutuses USA ülikoolide kampustes. Ka andis sel nädalal töötukassale 63 töötaja koondamisest teada isikusamasuse tuvastamise teenust pakkuv idufirma Veriff, mille asutaja Kaarel Kotkas valiti alles hiljuti Eesti aasta ettevõtjaks.