Airbnb tegevjuht Brian Chesky ütles Financial Times'ile, et riigisiseste broneeringute arv on kasvanud eriti Taanis ja Hollandis. „Taastumine on parem kui ennustasime kaks nädalat tagasi. Kas see on ajutine taastumine? Kas see on püsiv taastumine? Keegi ei tea," rääkis Chesky.

Taani riigisiseste broneeringute maht aprillis moodustas umbes 90 protsenti 2019. aasta aprilli tasemest. Hollandis oli sama näitaja 80 protsenti.

Siseriiklikud broneeringud kasvasid ka Norras, Rootsis, Šveitsis ja Austrias, kuid Airbnb keeldus täpsustamast, kas inimesed plaanisid oma reise suveks või hilisemaks. Chesky tõi välja, et rakenduses on kasvanud ka otsingute arv.

Koroonaviiruse levik mõjus väga halvasti Airbnb'le, aga ka hotellidele ja reisi- ning lennufirmadele. Värske kasv broneeringute arvus ei lohuta aga Airbnb'd väga palju. CNBC kirjutas eile, et ettevõte plaanib koondada 1900 inimest ehk umbes veerandi oma töötajatest.

„Me elame oma elu kõige piinarikkama kriisi ajal ja kui see algas, siis peatus reisimine üle maailma," seisis Brian Chesky töötajatele saadetud kirjas. „Airbnb äri on saanud tugeva löögi ja ennustame, et selle aasta käive saab olema poole väiksem kui mullu."

Airbnb'l on umbes 7500 töötajat. Tegevjuhi sõnul saavad koondatud töötajad hüvitisena 14 nädala palga, millele lisandub üks nädal iga töötatud aasta eest. Samuti pakub Airbnb koondatud töötajatele tervisekindlustust 12 kuud pärast töölt lahkumist.

Möödunud aastal jäi Airbnb 674 miljoni euroga kahjumisse.