Tihe konkurents kindlustusturul annab endast tunda igal ajal, ent kriis on pannud kindlustusseltse kampaaniaid tegema ja hindu langetama, kirjutab ERR. See kehtib nii era- kui ka äriklienditurule.

Suurim hinnalangus on liikluskindlustusturul - talv oli pehme ja sellele järgnes eriolukord, mistõttu on ka õnnetusi varasemast vähem toimunud.

"Võrreldes aasta algusega on liikluskindlustuse hinnad langenud 20 protsenti. Langus algas juba eelmise aasta teisest poolest ja koroona on andnud sellele ainult hoogu juurde," ütleb kindlustusseltside liidu juht Mart Jesse.

Kindlustusseltsid teevad aktiivselt ka kampaaniaid, et kliente üksteiselt üle meelitada, näiteks pakub Salva kindlustus oma kodulehel kodukindlustust 30-protsendilise allahindlusega.

Reisikindlustust ei taha hetkel aga keegi ja kindlustusseltsid kannavad ärajäänud reiside ajaks sõlmitud kindlustusraha avalduste alusel lihtsalt tagasi, ilma ärajäämisest kantud kahjusid välja maksmata, nagu lepingutingimused vääramatu jõu puhul teha lubavad.

Kehvas olukorras on veel elukindlustus, küll aga on hoo sisse saanud tööandjapõhine ravikindlustus. "Üha enam tööandjaid on mõistnud, et on mõistlik oma töötajaid terviseriskide suhtes kindlustada. Ka praegune koroonakriis on pigem huvi selle teenuse vastu suurendanud, sest tööandjad tunnevad huvi, kuidas oma töötajate terviseriske maandada või nad kiiremini arsti juurde saada," rääkis Jesse.

Loe pikemalt ERRis.