“Kui pileti ostsin, siis oli kaks vaba kohta veel saadaval. Ma ei teadnud, et firma on kogu bussi välja müünud. Arvasin, et eriolukorra nõudeid austatakse ja bussis on võimalik teistest inimestest distantsi hoida. Kui päevas käib Tallinnast Tartu ainult neli bussi, siis on vast loomulik, et terve buss on inimesi täis. Seal ei olnud mitte mingit varianti teiste inimestega distantsi hoida, sellises olukorras võiks kasvõi piletihinda tõsta,” pahandas lugeja.

Kasulik kajastas probleemi eile ilmunud artiklis, Lux Expressi tegevjuht Janno Ritsbergi sõnul pole nad riigilt saanud sellisteks olukordadeks ühtegi juhist.

Ritsbergi sõnul peaks juhised näomaski kandmiseks tulema riiklikest institutsioonidest. “Oleme kaalunud maskide massjagamist, kuid hetkel oleme piirdunud bussiapteeki lisatud maskidega, mida vajadusel bussijuht saab haigussümptomitega reisijatele jagada konkreetsetel juhtudel,” täpsustas ta.

“Oleme enda initsatiivil pannud iga bussi esimese- ja keskmise ukse juurde desovahendi, igas bussis on vajadusel jagamiseks maskid ja me puhastame üldkasutatavad pinnad pärast iga reisi,” rääkis Ritsberg.

Ritsbergi sõnul on ühe lahendusena lisatud jooksvalt juba rohkem kui kuu aega lisatud väljumisi, ka sellel nädalal on plaanis lisada väljumisi Tallinn-Tartu, Tallinn-Narva ja Tallinn-Kuressaare suunal. “Samas tuleb siinkohal leida mõistlik tasakaal väljumiste hulga ja täituvuse vahel, sest igale kilomeetrile, mida hetkel opereerime, maksame piltlikult öeldes ise peale,” tõdes ta.

“Hetkel proovime koos piletimüügisüsteemi tehnilise partneriga jõuda parima lahenduseni, kuidas müüa pileteid selliselt, et oleks võimalik hoida teiste reisijatega distantsi. Loodame selle reisijatele tuua esimesel võimalusel,” rääkis Ritsberg.

Pärastlõunal teatas Lux Express, et ettevõte toob liinile tagasi 18 väljumist kuues suunas.

"Olgugi, et eriolukord veel kehtib, siis reisijate arv hakkas meie bussides stabiilset kasvama kolm nädalat tagasi, kui ennekõike nädalavahetustel hakkasid inimesed järjest rohkem taas linnade vahel liikuma. Sellest tulenevalt lisab Lux Express 18 uut väljumist kuue linna vahel," selgitas Lux Expressi tegevjuht Janno Ritsberg pressiteate vahendusel. "Jälgime busside täituvust igapäevaselt ja oleme väga kiirelt nõudluse kasvule reageerimas."