Kristiine ja Rocca al Mare keskustes kleebiti täna hommikul põrandale kleepse, Ülemiste keskuses käis poodides ja ka keskuse üldalal suurem sagimine.

Vaata lähemalt galeriist, kuidas keskused avamiseks valmistuvad!


Kaubanduskeskustes on alates 11. maist lubatud avada kõik kauplused ja teeninduspunktid ning ka restoranid ja toitlustusasutused (sh toidu kohapeal tarbimiseks), samas jääb kehtima piirang, mille kohaselt peab toidu kohapealne tarbimine lõppema hiljemalt kell 22, et vältida inimeste õhtust kogunemist. Kaubanduskeskustes asuvad laste ja täiskasvanute meelelahutuslikud ajaveetmise kohad (nt kinod, kasiinod, bowling, mängutoad jm) jäävad endiselt suletuks.

Kaubanduskeskustes ja kauplustes on avamisjärgselt kohustuslik järgida 2+2 reeglit. Külastajatel on tungiv soovitus kanda kaupluses maski või katta suu ja nina. Kauplustes tuleb tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu nii klientidele kui töötajatele ning ruume tuleb korrapäraselt tuulutada ja desinfitseerida. Haigussümptomitega külastajad ja töötajad peavad püsima kodus. Kauplejatel on tungiv soovitus hoida ostukampaaniad e-poodides ja mitte korraldada tootetutvustusi.