Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits tervitas valitsuse otsust kaubanduskeskuste avamiseks ja kinnitas, et keskus on võtnud kasutusele täiendavad ohutusmeetmed viiruse leviku tõkestamiseks.

Nii on näiteks palgatud juurde turvamehi, et vältida gruppide kogunemist keskuses, samuti suletakse alguses ka keskuse avalikud puhkealad. Jätkuvalt pööratakse kõrgendatud tähelepanu erinevate kontaktpindade puhastamisele ning desinfitseerimisele. Samuti on tagatud külastajatele käte desinfitseerimise võimalused sissepääsude juures ning tualettides.

"Kaubanduskeskuste avamine on oluline samm tavaellu naasmisel, kuid vaid ühise jõupingutusena saame ühiskonnas viirusest päriselt võitu. Selleks, et kõik saaksid turvaliselt ostlemas käia, oleme kaupluses kasutusele võtnud mitmeid ohutusmeetmeid ja palume ka kauplustel teha esialgu ostukampaaniaid ainult e-poodides ja vältida tooteürituste korraldamist. Haigustunnuste tekkimisel peavad müüjad ja keskuse töötajad jääma koju ja muul ajal on soovituslik kanda kaitsemaski," märkis ta.

Pärnits rõhutab, et ka külastajatelt oodatakse vastutustundlikku käitumist ja 2+2 reegli järgmist. "Soovitame ostud enne poodi tulemist läbi mõelda ja kasutada julgelt keskuses pakutavaid desinfitseerimisvahendeid. Tagades enda turvalisuse, aitad ka teiste turvalisusele kaasa. Mis kõige olulisem, peame arvestama enda ja teiste inimestega rohkem kui kunagi varem, mis tähendab seda, et haigussümptomite esinedes tuleb oma ostud edasi lükata ja koju jääda," lausus Pärnits.

Kaitsemaski kandmine ei ole külastajatele kohustuslik, kuid soovituslik on seda siiski teha või siis katta kauplustes käies suu ja nina muul endale sobival viisil.

Esimese kuu jooksul erinevad avamisajad tavapärasest ja esimestel nädalatel võib esineda ebaregulaarsusi, mis on seotud käivitamisperioodil tekkivate väljakutsetega. Keskus palub külastajatelt sellel perioodil mõistvat suhtumist.