Seoses kehtestatud eriolukorraga suleti kaubanduskeskused 27. märtsil, täna hommikul avati keskused pärast pikka pausi uuesti, seda küll esialgu piiratud tingimustel.

Täna ennelõunal oli Ülemiste keskuses inimesi veel hõredalt, kuid siiski võis märgata, kuidas pidevalt saabusid keskusesse uued kliendid. Ülemiste juht Guido Pärnits ütles Kasulikule, et loomulikult on tal hea meel, et keskus taas on avatud. "Tähtis on see, et pakkumine on jälle tekitatud."

Tulevikust rääkides ei usu Pärnits, et e-kaubanduse võidukäik klassikalised kauplused välja suretab, see on pigem kellegi soovmõtlemine. "E-kaubandus on üks kaubanduse osa, ta pigem täiendab kui asendab," ütleb Pärnits.

Praegu on Ülemiste keskuses 230 poodi ja suurem osa neist on taas uksed lahti teinud. See, kui palju nendest ka poole aasta pärast lahti on, sõltub eesti inimestest. "Ma teen siinsamas üleskutse Eesti inimestele kulutada raha keskustes ja mitte sellepärast, et keskuse omanikud võimalikult jõukaks saaks, vaid selleks, et päästa võimalikult palju kodumaiseid väikeärisid."

Kas keskuste sulgemisest oli tolku viiruse vastu võitlemisel, mil määral keskus on üürnikele rendihinnas vastu tulnud ja kuidas tagatakse reeglite täitmine, seda kõike saad teada videost!