Iiri lennufirma teatas, et taastab 90 protsenti oma koroonapandeemia eelsest liinide võrgustikust, kokku taastub umbes 40 protsenti eelnevast lendude mahust, kirjutab The Irish Times.

Lennufirma sõnul tehakse kokku päevas umbes 1000 lendu. Meeskonnaliikmetel ja reisijatel tuleb lennuki pardal kanda maske ja reisijad peavad küsima lennuki personalilt luba tualeti külastamiseks. Tulaletijärjekordade vältimiseks võimaldatakse selle kasutamine ainult eelneva palve korral.

Lisaks soovitatakse võtta kaasa vähem pagasit ning laadida pardapiletid alla nutitelefoni.

Euroopa suurima odavlennufirma juht rääkis mai alguses, et juulist taastab Ryanair 40 protsenti ja augustist eeldavasti juba 50 protsenti oma tavalendudest, kuid seda ainult poolte istekohtade väljamüümisega.

Samuti peavad reisijad hakkama täitma ankeete, kus teatavad oma reisi kestvuse ja selle, kus nad peatuvad, ehk info, mida EL-i riigid nõuavad, et koroonaviiruse tõttu kehtestatud karantiinimeetmete täitmist jälgida.

Ryanair lubas ka igal õhtul oma lennukid desinfitseerida, loobub sularaha kasutamisest lennuki pardal ning julgustab reisijaid laskma mõõta oma kehatemperatuuri enne lennukile minekut.

Hetkel veel ei ole võimalik Ryanairi lehelt Tallinnast väljuvaid reise broneerida.