"See on positiivne otsus. Me usaldame terviseametit ja valitsust, et on tehtud kalkuleeritud otsus. Meie oleme oma meeskonnaga igati valmis esmaspäeva hommikul klubid avama ja tegutsema hakkama," sõnas Torn.

"Kuigi etteteatamisaeg oli spordiklubide operaatorite jaoks suhteliselt lühike, olime selleks viimased kolm-neli nädalat valmistunud," märkis ta.

Esialgu vaid peaminister Jüri Ratase sotsiaalmeedia kontol avalikustatud leevendused jõuavad neljapäeval valitsuse istungile otsustamiseks, kuid praegu võib eeldada, et rühmatreeninguid saab spordiklubides läbi viia kuni kümne inimesega ja 2+2 reeglit järgides.

Torni sõnul otsibki MyFitness lahendusi, kuidas suhteliselt väikese arvu osalejatega rühmatrenne tunniplaani mahutada, et suudaks kõiki huvilisi teenindada. "Võib-olla toome tunniplaani natuke lühemaid tunde, et inimesed saaksid vaikselt alustada," märkis ta.

Spordiklubidesse paigaldatakse desinfitseerimisvahendid, liikmete jaoks koostatakse instruktsioonid, kuidas ohutult ja turvaliselt treenida.

"Kindlasti paneme enda liikmetele südamele, et nad desinfitseeriks masinaid pärast kasutamist ka ise," rõhutas Torn ja lisas, et ka MyFitnessi meeskond koostab plaani, kuidas reeglite järgimist kontrollida. "Anname kindlasti parima, et reegleid klubis hoida ning et liikmed tunneksid ennast turvaliselt."

Lisameetmena ei võeta tõenäoliselt veel mõnda aega sularaha vastu.

Samuti soositakse maski kandmist nendel töötajatel, kes seda soovivad.

Torn avaldas lootust, et inimesed leiavad spordiklubid taas üles. "Ma arvan, et kui spordiklubid näitavad, et nad järgivaid kõiki reegleid ja nõuavad sama ka oma liikmetelt, siis peaks inimestel olema piisavalt julgust ja tahet tulla," leidis ta.

"Tervis, liikumine ja sport on inimesele praegu võib-olla isegi olulisem kui kunagi varem. Liikumine on arstirohi. Me loodame, et inimesed tahavad liigutada, olla terved ja tulla klubisse tagasi," lausus ta.

Online- ja välitreeningutega jätkatakse vähemalt mõnda aega

Kogu eriolukorra väldanud online-treeningutega plaanib MyFitness Torni kinnitusel jätkata. "Need, kes ei taha veel kodust välja tulla, saavad endiselt mingil perioodil nendest treeningutest osa."

Eriolukorra ajal korraldatud välitreeningud õnnestusid Torni sõnul küll hästi, aga lõplikku otsust, kui suures mahus nendega jätkatakse, veel ei ole.

"Need välitreeningud, mis me korraldasime, läksid igati korda. Oli näha, et rahvas tahab liigutada ja trennidest endiselt osa saada. Välitreeningud sõltuvad suuresti ilmast, aga ma arvan, et me jätkame nendega väiksemas mahus."

Lätis avatakse spordisaalid juba sel reedel ja seal lubatakse ühte saali kuni 25 inimest.

Leedus loodab MyFitness oma spordiklubide uksed avada mai lõpus.

Spordiklubid ja ujulad võivad alates 18. maist uksed avada
Toetudes teadlaste hinnangutele jõudis eriolukorra komisjon täna järeldusele, et kui olukord ei halvene, siis võib alates 18. maist teha sporditreeninguid siseruumides, sh spordiklubides ja ujulates.


Samuti lubatakse kõigi spordialade võistkondadel vabas õhus treenida.


Lisaks lubatakse korraldada spordivõistlusi, mis toimuvad vabas õhus ja pealtvaatajateta kuni 100 inimese osalemisel.


Kõigi leevendustega kaasnevad eritingimused – reeglid, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist ja sellesse nakatumist. Näiteks nii siseruumides kui ka välitingimustes 2+2 reegel.


Valitsus otsustab piirangute leevendamise neljapäeval.