Autokino avatakse Smilersi autokontserdiga, mille piletid – 250 autokohta – müüdi läbi nelja tunniga. Korraldajad kaaluvad võimalust veel 50 lisakoha pakkumiseks.

„Inimesed tegutsesid kiirelt ning piletid said otsa juba samal õhtul, mil need müüki jõudsid,“ ütles Lauluväljaku juht Urmo Saareoja. „Kuna olime kohe alguses jätnud mahutavuse osas väikese reservi, siis peame Apollo Kino ning turvafirma meeskonnaga nõu, kas ka ülejäänud 50 lisakohta on võimalik publikule reedeks pakkuda.“

Saareoja sõnul on reedese kontserdi külastajate hulgas nii Smilersi tulihingelisi austajaid kui ka neid, kes tahavad lihtsalt teada, kuidas autokontsert välja näeb. „Teadaolevalt on tegemist esimese sellise üritusega Eestis, mis tekitab loomulikult uudishimu.“

Smilersi eestvedaja Hendrik Sal-Saller tunnistas, et rahva sedavõrd suur huvi tuli üllatusena. „Eks see autokontsert üks imeloom on, mis tuleb omal nahal järgi proovida. On väga põnev, et just Smilers saab olla see esimene, kes otsa lahti teeb. Mõistagi oleme meelitatud ja tänulik, et publik meid hindab ning sedavõrd hoogsalt pääsmed ära osteti.“

Apollo Autokino eesmärk on tuua kino inimestele kättesaadavaks nõuetele vastavalt turvaliselt, tagades kontaktivaba piletimüügi, mugava sularaha- ja kaardimaksevaba tootemüügi ning kohapealse kontrolli, et külastajad püsiksid terve seansi aja turvaliselt autos.

„Autokino teostus sai tõuke soovist olla filmisõpradele olemas ka tänases olukorras, kus kinod on veel teadmata aja suletud,“ kirjeldas Apollo Kino Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm. „Tegu on Eestis küllaltki uudse kontseptsiooniga, mis on mujal maailmas populaarsust kogumas, eriti praegu, kui kinod on endiselt veel suletud,“ kommenteeris Ärm.

Koostöös Tallinna Lauluväljakuga sündinud autokino lahendus võimaldab kinosõpradel nautida filmi turvaliselt autost, kust väljumine on seansi vältel keelatud v.a terviseprobleemide või WC külastamise korral. Apollo Autokino autopilet maksab Apollo Klubilisele 15 eurot. Ühes autos võib korraga olla kaks inimest või üks leibkond.

„Olen rahul, et Lauluväljaku autoürituste idee saab koostöös Apollo Kinoga reaalsuseks ning paneme paljude osapoolte ühise jõuga ürituste korraldamise turu taas liikuma. On ülimalt tähtis, et muude piirangute leevendamiseni saaksime publikule pakkuda meelelahutust ohutus ja kontrollitud keskkonnas. Ja muidugi on kõigi jaoks rõõmustav, et inimesed saavad jälle tööd alustada,“ ütles Tallinna Lauluväljaku juht Urmo Saareoja.

Apollo Autokinost ei puudu ka klassikaline popkorn. „Meil on hea meel koos Bolt Foodiga pakkuda kinosõpradele innovaatilist kontaktivaba tootemüüki, milleks tuleb külastajal valida Bolt Foodi rakendusest meelepärane kinosnäkk, tasuda läbi rakenduse ning seejärel tuuakse tellitud kinosnäkk või karastusjook otse autoni,“ täiendas Kadri Ärm.

“Oleme eriolukorra ajal pingutanud, et panustada viiruse leviku tõkestamisesse pakkudes meie platvormil võimalikult turvalist võimalust saada läbi rakenduse kõike hädavajalikku. Keerulistel aegadel ei saa unustada ka meelelahutust ning seega on meil väga hea meel olla osa autokino projektist,” kommenteeris Eesti Bolt Foodi tegevjuht Maxim Milashenko.

Apollo Autokino ametlik avamine toimub reedel, 15. mail Tallinna Lauluväljakul, kus Apollo Autokino laval annab avakontserdi ansambel Smilers. Seejärel, kell 22 leiab aset avaseanss humoorika Eesti filmiga „Asjad, millest me ei räägi“. Piletid on müügil Apollo Kino kodulehel www.apollokino.ee

Apollo Autokino seansid toimuvad iga päev keskmiselt kaks korda päevas. Nädalavahetuse päevased seansid on suunatud lastega peredele. Apollo Autokino laval hakkavad toimuma samade reeglite järgi ka erihindadega kontserdid, teatrietendused ja muud avalikud üritused, mida on võimalik autos nautida.

Tegu on Apollo Kino teise autokinoga. Apollo esimene autokino avati 7. mail Leedus, Panevežyses.

*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.