Tatter selgitas ERRile saates "Vikerhommik", et 60 protsenti veomahust on praegu riigi doteeritavad liinid ja 40 protsenti kommertsliinid, mis elatuvad ainult piletitulust.

"Küsimus on selles, kuidas käivituvad kommertsliinid oludes, kus tasuvus liini avada on 50 protsenti täituvuse juures. Kui me nõuame 2+2 reeglit, tähendaks seda, et nad neid liine ei ava ja riik peab tulema oma rahakotiga neid liine käima panema, kus inimestel liikuda vaja ja see oleks väga kulukas."

"Ühistranspordis 2+2 reegel kehtib, v.a kui seda pole võimalik mõistlikult tagada ja sama loogika kehtib ka edaspidi. Mask saab olema normiks vabatahtlikult, aga võib olla tulevikus ka kohustuslikult. Aga oleme reaalsed, 2+2 reeglit ühistranspordis igal hetkel täita pole võimalik," sõnas Tatter.

Tatter lisas, et kui seda mõistlikkuse printsiipi poleks, siis politsei, kes 2+2 nõuet järgib, peaks piltlikult öeldes bussi minema ja inimesed sealt välja viskama.

Lisaks tõi Tatter välja, et kui president peaks hädaolukorra seaduse välja kuulutama ja terviseamet saab sellega õigusi juurde, siis täiendavate riskide korral kuulutavad nad siseliinidel maskid kohustuslikuks.

"Terviseamet on töötanud välja esimesed juhised ühistranspordile ja seal on kavandatud vabatahtlikku maskide kandmist. Kui olukord peaks minema hullemaks, siis võivad soovituslikest saada kohustuslikud juhised."

Loe uudist ERRi portaals.