Kuigi eramul oli olemas turvasüsteem, mis teavitas kodus mitte viibinud omanikke põlengust ning samal ajal helistas päästjatele ka tähelepanelik naaber, siis olid leekide ja kustutusvee kahjustused suured. Salva kompenseerib kahjudest 120 000 eurot ehitustega seotud kulusid ning 24 000 euro eest hävinenud koduse vara kulusid.

„Tegelikult hävines kodust vara veelgi suuremas väärtuses, aga leping oli sõlmitud väiksema summa peale, mille me ka täismahus välja maksame,“ märkis Salva kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Karen Soosalu.

Teadaolevatel andmetel sai tuli alguse väliterrassi juurest ning kuna tuul oli antud päeval tugev, siis liikusid leegid kiiresti katuse alla ning sealt jube hoonesse ja läbi akende siseruumidesse.

„Võimalik, et leegid algasid mingist üksikust terrassi alla lennanud sädemest, mis tuule mõjul suureks muutus, kuid seekord me ilmselt ei saagi teada, mis täpselt põlengu alguseks oli,“ lausus Soosalu. „Kui päästjad olid põlengu juba ära kustutanud, siis järgmisel päeval tunde hiljem oli jäänud kuhugi pööningule veel mingi säde, mis tõusis pärast taas leekideks. Päästjad pidid uuesti kohale tulema ning kustutusvesi põhjustas veelgi rohkem kahjusid.“

Soosalu sõnul näitab antud juhtum selgelt seda, et õnnetused on alati ootamatud ning isegi turvasüsteemide ja tähelepanelike naabrite olemasolul on kindlustus hädavajalik. Turvasüsteemid ja naabrid on aga eriti oluliseks abiks juhul, kui pererahvast ennast ka kodus ei viibi. Eriti, kuna antud põleng toimus mõningad minutid peale südaööd.

Kokku hüvitas Salva aprillis kodukindlustuse kahjusid eraisikutele 182 000 euro eest. Liikluskindlustuses hüvitati ligi 306 000 eurot ning kaskokindlustuses üle 240 00 euro. Kokku maksis Salva aprillis oma klientidele välja ligi 1,2 miljonit eurot hüvitisi. Käesoleva aasta jooksul on Salva hüvitanud kokku kahjusid ligi 6,9 miljoni euro eest.