Tuul e-tõukeratas on üle 90 % taaskäideldav ning arendatud ja toodetud puhta energiaga Tallinnas. Sõiduki eluiga on vähemalt 60 kuud e 5 aastat, mis on ligi 2-20 korda pikem, kui teistel turul olevatel tõukeratastel. Neljapäeva keskööni on Tuul kasutajatele poole hinnaga, 0,5 € alustustasu ja 0,07 € sõiduminut.

2014. aastast elektritõukeratastele ja -ratastele mooduleid arendanud COMODULE, otsustas ise elektrilise tõukeratta otsast lõpuni arendada, et viia tõukerataste kvaliteedistandardid uuele tasemele.

“Oleme valdkonnas algusaegadest saati tegutsenud ning näinud lähedalt tõukerataste ebakvaliteetset tootmist ja saastavat telgitagust. Otsustasime, et maailm vajab paremat sõidukit ning kuna meie tiimis on võimekus kontrollida teenust 100%liselt riistvara- ja tarkvaraarendusest, tootmise ja rakenduse ülalpidamiseni, siis mõtlesime, et teeme ära,” kommenteerib COMODULE’i asutaja ja tegevjuht Kristjan Maruste.

Tuul e-tõukeratas on arendatud ja toodetud puhta energiaga Tallinnas ning selle eluiga on vähemalt 60 kuud e. 5 aastat, mis on ligi 2-20 korda pikem, kui teistel jagatud e-tõukeratastel maailmas. Võimas ja unikaalne aku disain tagab üle 40 kilomeetri sõiduulatuse ning maksimaalne sõidukiirus on Tallinnas 20 km/h.

Tõukeratta põhiraam on terasest ning sellel on esituli, tagatuli ja helkurid, et tagada pimedas nähtavus. Tõukeratas on pärast eluea lõppu üle 90% raames taaskasutatav ning toodetud ligi 50% taaskasutatavast materjalist. Ratta akukomplekt vahetatakse mööda minnes elektrilise kargorattaga ning linna ääreosadest koondatakse tõukerattad gaasikaubikuga kokku.

Suured õhkrehvid tagavad parema haardumise ning sujuvama sõidu vihmaga ning eri teekattega pinnasel. “Nii nagu automarkidel on erinev kvaliteet ja sõidumugavus, on ka elektrilistel tõukeratastel, kuid inimene ei pruugi sellele tõukeratast kasutades tähelepanu pöörata. Ma ütleks, et Tuul on automaailmas võrreldav Volvoga, mis on turvaline ja kvaliteetne,” lisab Maruste.

Tuult desinfitseeritakse enne tänavale toomist ning soovitatav on pärast igat sõidukorda ise käed desinfitseerida, et veenduda maksimaalses kaitses. Tõukeratta kasutamiseks on vaja laadida alla rakendus Tuul, registreerida end kasutajaks ning leida lähim tõukeratas. Neljapäeva keskööni on Tuul kasutajatele poole hinnaga, 0,5 € alustustasu ja 0,07 € sõiduminut. Pärast kampaaniat on teenuse alustustasu 1 € ning sõiduminut 0,15 €.

COMODULE arendab ja toodab elektroonika riistvara, mis pannakse kergliiklussõiduki sisse või külge, et see ühendada internetiga selleks, et võimaldada uusi ärimudeleid ja parandada kasutajakogemust. COMODULE on ühendanud internetti ligi 200 000 elektritõukeratast, mis sõidavad ringi 60 linnas üle maailma.