Selveri juhatuse liige Kristi Lomp sõnas klientidele saadetud kirjas, et kauba komplekteerimine ja transportimine kulleriga on väga ajamahukas ning seda ei ole jätkusuutlikult võimalik tasuta teha.

"Oleme välja arvutanud, et iga tellimuse komplekteerimine ja kohale toimetamine võtab meie vilunud meeskonnal kokku aega ca 1 tund ja 10 minutit. Umbes sama palju aega kuluks ka Sinul poodi tulemise, kauba valimise, maksmise ja kojumineku peale. Mõistame, et Su aeg on väärtuslik ja pakume Sulle rõõmuga ajasäästmise võimalust ka edaspidi tuues kauba mugavalt koju kätte," ütles Lomp kirjas.

Alates 1. juunist rakendub kõikidele e-Selveri kojuveo tellimustele kullertasu 4,90. "See teenuse hind võimaldab meil palgata piisava arvu kiireid ja tublisid inimesi komplekteerijateks ja kulleriteks ning saame kinni pidada lubadusest tuua kaup Sulle kokkulepitud ajaks koduukseni," täpsustas Lomp.

"Kui tellid kauba Selveri infoletti või Selvekappi on koheletoimetamise tasu soodsam – 2 eurot, sest kullerikilomeetreid tuleb läbida vähem," lisas Lomp. Paari päeva eest avas Selver koostöös Cleveroniga oma esimese selvekapi, mis asub Peetri Selveri parklas, Tartu maantee ääres, Tallinna väljasõidul.

Tellimusi väljastatakse ka 13 Selveri kaupluse infoletist, millest uusimad on Kadaka Selveri väljastuspunkt Tallinnas, Anne Selveri väljastuspunkt Tartus ja Suurejõe Selveri väljastuspunkt Pärnus.

Konkurendid jagunevad kahte

Konkurentidest tegi mõne aja eest kõik kulleriga kojutoomised tasuliseks Prisma. Nemad põhjendasid muutust samuti sellega, et tasuta teenusele tuleb suuresti ise peale maksta. Prismast kauba koju tellimine maksab 5,5 eurot.

Lisaks tõstis hiljuti tasuta kojuveo piirmäära Coop, kelle varasem piirmäär oli 49 eurot, nüüd on see 99 eurot. Küll aga pakub Coop kampaania korras suve lõpuni kojuvedu tasuta.

Kriis pani kiirelt tegutsema

Lomp rõhutab klientidele saadetud kirjas, et kriisiajal tuli teha suur areng. "Pingutasime selle nimel, et pakkuda heal tasemel kojuveoteenust ka keerulisel kriisiajal, mil poeskäimine võis viiruse levikule kaasa aidata."

"Nõudluse kasvades pidime samas tegema ülikiire arenguhüppe – investeerisime komplekteerimiskeskustesse ja autoparki, värbasime juurde laotöötajaid ja kullereid," kirjeldas Lomp.

Lomp lisas, et teenuse eest küsitav hind võimaldab meil palgata piisava arvu kiireid ja tublisid inimesi komplekteerijateks ja kulleriteks ning saame kinni pidada lubadusest tuua kaup kokkulepitud ajaks koduukseni.