Politseile teatati eile viiest põllumasinast Rapla- ja Järvamaal, millest öö jooksul varastati tuhandeid eurosid väärt GPS seadmed. Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Nils Sempelsoni sõnul leidis esimene GPS seadmete vargusjuhtum aset Raplamaal Pae külas, kust varastati GPS seadmed kahelt traktorilt. Vargusega tekitati kahju ligi 35 000 eurot. „Samal päeval laekus meile veel kolm teadet sarnaste juhtumite kohta Järvamaal. Üks neist leidis aset Kädva külas, teine Jõekülas ja kolmas Sonni külas,“ rääkis Sempelson.

Kriminaalbüroo juhi sõnul alustati juhtumite asjaolude selgitamiseks menetlust. „Rapla-Juuru teel märgati üleeile õhtupoole välismaiste numbrimärkidega heledat värvi Volkswagen Transporter väikekaubikut, mis võib Pae külas aset leidnud vargusega seotud olla,“ sõnas Sempelson.

Kõigil, kel on infot selle sõiduki või teiste välismaiste numbrimärkidega sõidukite kohta, või kes juhtusid teelõigul eile õhtul sõitma ja on sõidukisse paigaldanud pardakaamera, palub ta politseiga ühendust võtta telefonil 5099676 või e-posti teel arvi.laak@politsei.ee.

Kel on aga oma ettevõtte territooriumil kaamera ning selle silm on tabanud kahtlast liikumist, kahtlasi sõidukeid või inimesi, palub Sempelson tähelepanekud samuti politseile edastada. Iga taoline infokild on politseinikele uurimises vajalik selleks, et jõuda võimalike kahtlusalusteni.

„Ettevõtete omanikel soovitan oma vara kaitsmiseks GPS-antennid, ekraanid ja teised väärtuslikud esemed sõidukitest võimalusel öisteks seisakutundideks eemaldada või vähemalt nähtavalt kohalt ära panna. Masinad tuleks aga võimalusel parkida turvalisse, valvega varustatud kohta või lukustatud garaaži,“ lisas kriminaalbüroo juht. Vargusest tuleb aga politseile koheselt hädaabinumbril 112 teada anda.