Värske turismistatistika kohaselt alanes Euroopa Liidu elanike reiside arv 2020. aasta esimeses kvartalis üle 20%. Kõige rohkem, 40% langes Itaaliast tulnud külastajate arv.

Kuigi Soome turiste oli viiendiku võrra vähem kui eelmisel aastal samal perioodil, tuli siiski iga kolmas Eestit külastanud turist just põhjanaabri juures. Vähenes ka Vene turistide arv, nende osakaal langes aasta varasemaga võrreldes 10%. Samas saabus iga neljas Eesti külastaja Venemaalt.

Ühe päeva külastuste arv kahanes neljandiku võrra ja moodustas külastuste üldarvust 43%. Mitme päeva külastusi tehti 100 000 vähem kui aasta eest, kuid nende kestus on kasvanud. Välisturistid kulutasid Eestis 184 miljonit eurot ehk 37 miljonit eurot vähem kui aasta eest.

Eesti elanikud külastasid esimese kvartalis välisriike ligi 620 000 korral, mida oli 15% vähem kui 2019. aasta esimeses kvartalis. Eesti elanike reisid Euroopa Liidu riikidesse kahanesid 17%, kõige rohkem vähenesid Hollandi külastused. Rohkem kui mullu külastati Tai Kuningriiki ja reisid Egiptusse kahanesid minimaalselt.

Ühe päeva külastuste arv vähenes 12% ja moodustas külastuste üldarvust 15%. Mitme päeva reise tehti 16% vähem ja üks reis kestis keskmiselt neli ööd. Eesti elanikud jätsid välismaale 35 miljonit eurot vähem kui aasta tagasi ehk 190 miljonit eurot.

Eesti Pank teeb välisreiside statistikat, kuna keskpanga üks ülesanne on koostada Eesti riigi maksebilanss, mis kajastab ka reisiteenuste eksporti ja importi. 2020. aasta esimese kvartali maksebilansi avaldab Eesti Pank 9. juunil.

Turistide all peetakse silmas nii puhkuse- kui ka ärireisijaid, aga ka muudel eesmärkidel riigis viibivaid reisijaid.