Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompargi sõnul vaatavad mõned üürileandjad lootusrikkalt suve poole ja ootavad turismi taastumist, kuid see ootus pole eriti realistlik. Kui need, kes on soetanud omale suure tootlusega lühiüüriks kasutatavad korterid, jäävad laenude maksmisega hätta, on nad sunnitud korteri müüki panema. See tähendab, et üüriturg hakkab negatiivselt mõjutama ostu-müügiturgu.

Üüriturgu mõjutab edaspidi seegi, et väheneb välistudengite ja välisriikidest pärit ajutise tööjõu hulk. Nemad elavad peaaegu eranditult üürikorterites. „Me näeme ikka kõvasti vaeva, et minema peksta kõik, kes on natuke teist karva või teist tõugu. Võime mõelda, et kui palju need maasikakorjajad ikka turgu mõjutavad, aga kuskil peavad nad ju elama,” ütleb Toompark.

Üürid on edaspidigi surve all, sest nõudlus väheneb. Toompargi sõnul on tänavu üüriturul keeruline hakkama saada. Ent ta jääb siiski optimistlikuks ja tõdeb, et on hullemaidki aegu üle elatud. „Mõningane majanduse puhastus käib asja juurde. Eks enamiku jaoks on see kõik ikkagi keeruline. Võimalik, et mingid ettevõtted peavad uksed kinni panema, kas siis kinnisvaraettevõtted või maakleribürood,” nendib Toompark.