Alates märtsi keskelt on reisibürood tegelenud põhiliselt reisiraha tagastamise või eestlaste välismaalt koju toomisega, vahendab "Aktuaalne kaamera".

"Käive on katastroofiliselt langenud, me vormistame praegu tagastusi palju rohkem, kui tuleb uut müüki. Mõned bürood lähevad sulgemisele, inimesi koondatakse," selgitas Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektor Mauri Saarend "Aktuaalsele kaamerale".

Ehkki riigid avavad oma piire, ei tähenda see automaatselt reisimise kasvu. "Tegelikult võib-olla kõige suurem probleem on lennuühenduste puudus," ütles Saarend.

"Kuulates lennufirmade ennustusi, plaane, võib öelda seda, et kolmandas kvartalis loodetakse taastada umbes 30 protsenti nendest lendudest, mis olid enne koroonaepideemia algust, ja neljandas kvartalis loodetakse lennata umbes 70 protsenti lendudest," rääkis Reisieksperdi juhatuse liige Sven Lõokene.

Reisikorraldaja Tez Tour, kes pandeemia tõttu kõik reisid juuni lõpuni tühistas, jälgib nüüd pakettreise korraldades haigestumise näitajaid välisiikides.

"Kui me praegu vaatame statistikat, siis just Kreeka ja Bulgaaria on need maad, kus on haigestumise tase olnud Eestiga võrreldav, nii et need oleksid sobilikud meie turistidele," selgitas Tez Touri turundus- ja müügijuht Svetlana Vertjanova.