Eriolukorra alguses tundus, et küsimusi on kordades rohkem kui vastuseid. Kes alustas esmakordselt tööd kodukontoris või kellest sai üleöö oma lapse matemaatika või kehalise kasvatuse õpetaja. Oli neid, kes seisid silmitsi töökoormuse vähenemise või suisa töö kaotamisega.

Õhus oli tunda teadmatust, ärevust ja ebakindlust, kuna uutes rollides toimetulekuks puudus vajalik ettevalmistus. Ka meediast iga tund tulevad uudised hoidsid meeli hajevil. Mis saab edasi? Kuidas ja kui kaua elukorraldus selliseks jääb?

Otsustasime ülikooli õppejõudude ja teadlastega nii palju ära teha kui võimalik ja käivitasime sarja „Ekspert eetris“. Tõime Zoomi vahendusel ülikooli teadmised koju kätte kõigile, kel nappis infot ja nõu toimetulekuks uutes rollides. Jagasime nõu koduõppe, psühholoogilise toimetuleku, töösuhete korraldamise ja tervisega seotud küsimustes. Andsime muutunud maailma mõtestamiseks sõna Eestis ja Ameerikas resideeruvatele politoloogidele ning filosoofidele. Rääkisime sellest, kas üldse ja kuidas inimesed peale sellist kogemust oma käitumist muudavad ning milline roll on ülikoolidel ja teadlastel etteennustamatus maailmas.

Sarja raames tõime aprilli- ja maikuu jooksul huvilisteni 16 harivat ja kasulikku saadet, kus esines 24 eksperti. Seminaridest sai läbi Zoomi, Youtube'i, Soundcloudi podcastide ja artiklite osa ligi 12 000 inimest.

Kõiki sarja saated saab järelvaadata ja –kuulata veebilehel tlu.ee/eksperteetris.

Sügisest jätkame saadetega BFMi telestuudiost, et tuua ekspertidena eetrisse ülikoolide teadlasi, õppejõudusid ja vilistlasi. Ettepanekuid teemadeks ja esinejateks ootame aadressil kysimus@tlu.ee.

Jaga
Kommentaarid