Videos räägib murest pealinna ühe menukaima restorani Vegan V pidaja Mikk Mägi. Tema sõnul on kõik üritanud suurte kullerfirmade vahendustasu väiksemaks kaubelda, kuid firmad on jäänud jäigaks ja pole ühegi protsendiga alla tuldud. "Me kõik ahmime õhku, et ellu jääda. Keegi ei tohiks sellest olukorrast rikastuda. See ei ole olukord, kus hullult pappi teenida," ütleb Mägi.

Seni on meediast läbi käinud, et suuremad kullerfirmad võtavad tellimuste pealt 20-30 protsenti, seda on restoranide jaoks liiga palju.

ERRi uudisteportaalile antud intervjuus seletas Wolti juht Liis Ristal, miks vahendustasud sellisesse suurusjärku jäävad ja mida restoranid selle tasu eest saavad.

"See suurusjärk on 25-30 protsenti tehtud müügilt. Meil ei ole mitte ühtegi tasu lihtsalt platvormil olemise eest, me võtame ainult vahendustasu müügilt, mille me restorani toome. Mida me vahendustasu eest pakume, see nimekiri teenustest on päris pikk. Ca pool sellest läheb kullerikuludeks, me maksame kulleritele iga tehtud kojuveo pealt, pluss maksame nende eest ka tööjõumaksud. Lisaks me pakume vahendustasu eest reaalajas klientidele eestikeelset klienditeenindust. Meie klienditeeninduse inimesed vastavad ühele päringule keskmiselt 30 sekundi jooksul ehk see koorem on restorani pealt ära võetud, et nad ei pea ise tegelema klientide palvete, soovide, küsimustega," rääkis Ristal.

"Toidukullerid laiendavad eriolukorras piirkondi ja vähendavad hinda
Lisaks katab see vahendustasu kõik maksetega seotud kulud, me ei küsi täiendavalt mitte ühtegi tasu isegi selle eest, kui maksed on tehtud varastatud krediitkaartidega või on muude maksepettustega tegu. Ka need kulud katame me sama vahendustasuga," lisas ta.

Vaata täispikka videot siit!