Vaid paar päeva enne lepingu sõlmimist kuulutati välja Maipõrnika omaniku Kelly Lepiku eelmise kinnisvarafirma pankrot.

Riigiasutustele, sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnale isikukaitsevahendite varu tagamiseks vähemalt kuni juuni lõpuni sõlmis rahandusministeerium kokku lepingud üheksa partneriga kogusummas 18 299 634 eurot, sedastas Aab pressiteates. Sellest 1,59 miljoni suurune osa läks Maipõrnikale.

Lepingutega osteti kokku üle 71 miljoni ühiku erinevaid kaitsevahendeid, mille hulka kuuluvad kindad, kitlid, kaitsemaskid, -prillid, -ülikonnad, -mütsid, -põlled ja jalatsikatted.

Minister Aab teatas pressiesindaja vahendusel, et kõige suurem leping sõlmiti Hiina tootjaga ning lepingu mahuks kujunes 10,5 miljonit eurot, erilist heameelt väljendas ta aga Eesti ettevõtetega sõlmitud lepingute üle.

„Meil on hea meel, et üheksast lepingust seitse saime sõlmida Eesti ettevõtetega ning sellega ka kodumaiseid tootjaid ja vahendajaid toetada," seisis minister Jaak Aabi pressiteates.

Maipõrnika omanikule Kelly Lepikule kulub kahtlemata toetus ära, kuna tema eelmine ettevõtmine (Loft AB OÜ) jäi Äripäeva andmetel võlausaldajatele võlgu 1,7 miljonit eurot. Ettevõttel jäi üles ka maksuvõlg - enam kui 16 000 eurot.

Loft AB oli projekteerimisfirma. Nende vahest tähelepanuväärseim saavutus oli Kehrasse kolme uue kortermaja projekteerimine, mille juures tehti koostööd Saarema suurärimehe Tullio Libliku ettevõtega Saaremaa Konverentsid.

Mullu sügisel ajalehega Harju Elu vestelnud Kelly Lepiku jutust ei paistnud kuidagi välja, et ettevõte elab oma viimaseid kuid, pigem võis märgata optimismi: “Näeme suuri muutusi juba Maardus, Keilas, Kehras, Jüris. Sellest järeldame, et korterelamute projekteerimine ei piirne vaid pealinnaga, vaid laieneb jõudsalt üle Harjumaa,” ütles ta toona Harju Elule.

„Nad olid tublid, tegid projektid valmis ja saame nüüd ehitusloaga edasi minna,“ ütles Tullio Liblik Äripäevale.

Nii hästi ei läinud aga Tartu ärimehel. Loft AB suurimal võlausaldajal Juhan Kolgil. „Pole eriti midagi rääkida, tavaline ebaõnnestunud oma võimeid ülehinnanud rentnik, kes ei täitnud oma kohustusi, ja nagu selgub, mitte ainult meie ees,“ sõnas ta Äripäevale.