Rakendus on leitav Euroopa Liidu kodulehelt eesti keeles ning sinna otsingusse riigi sisestamisel võib näha antud riigis kehtivaid piiranguid.

Rakenduses näeb, kas sihtkohariigis on piirangud, millal need kehtivad ja millal lõppevad.

Näiteks saab rakenduses näha, et Hispaaniasse reisimine on hetkel piirangutega. "1. juulil avatakse ainult maanteepiirid Portugali ja Prantsusmaaga. 14-päevane karantiin on kohustuslik, välja arvatud mõned erandid, kõikidele Hispaaniasse saabuvatele reisijatele, olenemata nende päritoluriigist. Hispaania avab piirid alates 21.06." seisab rakenduses.

Kollasega on märgitud riigit, kus kehtivad piirangud. Rohelisega on märgitud riigid, kellel turismi eesmärgil reisimiseks enam piiranguid kehtestatud pole.

Kuigi nii mõnegi puhul võib leida sealt veel täpsustusi. Näiteks Poola piiril võib oodata pisteline kontroll, kuid teatatakse ka seda, et kohustuslikku karantiini riiki sisenemisel ei kehtestata.

Piiranguteta riikidest näiteks Belgia on aga lubanud riiki reisimise ainult Euroopa Liidust, Ühendkuningriigist ja neljast muust Schengeni riigist (Šveits, Liechtenstein, Island ja Norra).

Rakenduse "Re-open EU" leiab eestikeelsena SIIT.