Praegu kehtiva seaduse kohaselt ei tohi alkohoolseid jooke paigutada nii, et tarbija puutuks kaupluse külastamisel nendega vältimatult kokku. Erand tehakse vaid neile poodidele, kus napsu peitmine pole poe väiksuse tõttu mõistlik.

"See nn mõistlikkuse mõiste andiski ametnikele sellise võimaluse, aga me teame, et ametnikud ei ole mõistlikud. Nemad mõistlikkuse mõiste keeravad nii nagu keegi tahab," rääkis OG Elektra omanik Oleg Gross "Aktuaalsele kaamerale". Ettevõtja hinnangul tuleks seetõttu mõistlikkuse põhimõte seadusest välja visata.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet on teinud 22 Grossi poele ettekirjutuse, et kassapidaja selja tagant tuleks alkohol mujale viia. Ettevõtja on kindel, et sellised ettekirjutused ei vasta ka alkoholiseaduse tegelikule mõttele.

"Seaduseandja mõte ei olnud see, et letitagune, müüja selja taga asuv kaup on vahetu kokkupuutumine. Vahetu kokkupuutumine on see, kui inimene kõnnib sealt vahetult mööda," selgitab ettevõtja oma arusaama alkoholiseadusest.

"No nii kallal on tarbijakaitseamet, ta ei lase meil hingata. Kiri kirja otsa, 1. juunil, kohe peale koroonat tuli esimene hirmutav kiri jälle. See on lihtsalt üle mõistuse, kui "agarad", kui "tublid" nad on," rääkis kauplusteketi omanik.

Eelmisel teisipäeval kirjutati kohalike omavalitsuste kriisimeetmete eelnõusse sisse muudatus, mille kohaselt ametnikud jäävad kaalutlusõigusest ilma ning alkoholiriiulid võivad olla kassaaparaadi juures.