Maxima mobiiliäpp on allalaetav nii Android kui ka iOS mobiilisüsteemis ja kasutatav kõigis Maxima 84 kaupluses üle Eesti. Mobiiliäppi saab lisada nii Aitäh kliendikaardi kui ka oma pangakaardi, et teostada kogu ostuprotsess mobiilselt.

MAXIMA Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase on Maxima esimene jaekett Eestis, kes on esimese Eesti jaekaubandusettevõttena arendanud kaupluses ostlemiseks mobiilirakenduse, sarnaselt globaalsete innovatiivsete jaekaubandusettevõtetele.

„Alates tänasest avas MAXIMA Eesti oma klientidele innovatiivse mobiilse kaupluses ostlemise võimaluse, mis annab võimaluse teostada kaupluses kogu ostuprotsess omades endaga kaasas vaid isiklikku mobiiltelefoni,“ sõnas Edvinas Volkas. „Mobiilne ostlemine on jaekaubanduse, aga kindlasti just toidukaubanduse jaoks parim võimalus kiireks, lihtsaks, mugavaks ja kontaktivabaks ostukogemuse pakkumiseks klientidele,“ lisas Edvinas Volkas.

„Maxima mobiiliäppi on väga lihtne ja turvaline kasutada, sest äppi on lisaks toodete skaneerimise funktsioonile liidetud virtuaalne kliendikaart ning turvatult ka mobiiliomaniku pangakaart, et teostada igapäevane toidu- ja esmatarbekaupade ostuprotsess kontaktivabalt ja mobiilselt,“ selgitas äpi kasutamist Edvinas Volkas.

Maxima mobiiliäpi kasutamiseks tuleb rakendus laadida alla vastavalt oma telefoni operatsioonisüsteemile kas Android GooglePlay Maxima Eesti või iOS App Store seejärel avada Maxima mobiiliäpp, logida sisse asukohapõhisesse kauplusesse, skaneerida mobiiliäpis oleva skänneriga valitud toodete triipkoodid ja ostuprotsessi lõpetamisel teostada makse iseteeninduskassas või tavakassas kasutades Maxima mobiiliäppi lisatud pangakaarti või kassa pangaterminali.

Maxima mobiiliäpp on kasutatav kolmes keeles – eesti, vene ja inglise keeles, keelevaliku leiab virtuaalse kliendikaardi sätete alt.

Vaata videost, kuidas uus lahendus toimib!