Lennupiletite ostmisel jälgi, millised tühistamise või muutmise tingimused kehtivad. Tasub teada, et kui lennuvedaja tühistab lennu, siis on reisijal õigus piletitasu tagasi saada. Kui reisija ise lennureisi tühistab, siis oleneb piletitasu tagastamine suuresti sellest, milles pooled kokku leppisid.

Majutuse broneerimisel uuri varakult järgi, milliseid tervisekaitsenõudeid reisi sihtkoha hotellis tuleb järgida. Kui hotellis asub näiteks bassein või saunad, siis tasuks pettumuste ennetamiseks varakult selgeks teha, kas ja millistel tingimustel neid kasutada saab. Soovitame valida selline majutuskoht, mis võimaldab vajaduse korral broneeringut lisatasuta muuta või tühistada.

Kui otsustad reisikorraldajalt pakettreisi osta, siis tea, et reisijal on alati enne pakettreisi algust võimalik reisist taganeda. Kogu reisitasu tagasi saamise õigus kaasneb taganemisega aga vaid sellisel juhul, kui sihtkohas või selle vahetus läheduses esinevad vältimatud ja erakorralised asjaolud, mis mõjutavad olulisel määral pakettreisi teenuste osutamist või reisijate vedu sihtkohta.

Soovitame sõlmida reisikindlustuse ja kaaluda sellise reisikindlustuse valimist, mis hõlmab vabatahtlikku reisist loobumist. See annab tulevikureiside osas paindlikumad võimalused vajadusel ise reisist loobuda.

Ajakohast teavet Euroopa Liidu liikmesriikide reisipiirangute kohta leiad siit.