Kasuliku poole pöördus segaduses lugeja, kes sattus veidra leiu peale.

Nimelt ostis lugeja hiljuti Kalevi Tallinna poest lahtist šokolaadi ja hiljem seda kotist välja võttes avastas, et šokolaadi peale on pressitud kiri "Laima".

"Pakil oli aga kirjas, et toode on toodetud Kalevis kommivabrikus," rääkis segaduses lugeja.

Kalevis toodetud Laima kirjadega šokolaad.

Uurisime, mis on sellise asja taga ja ega Laima ning Kalev pole samaks ettevõtteks muutunud?

Orkla Eesti kommunikatsioonijuht Ruth Roht sõnas, et Kalevi ja Laima tehased kuuluvad mõlemad Orkla kontserni. "Kontsernisiseselt otsitakse pidevalt parimaid võimalusi ühe või teise toote valmistamiseks. Juba aastaid tagasi otsustati, et kuna Kalevi tehasel on siinse piirkonna kõige moodsamad seadmed šokolaadimasside tootmiseks, siis on mõistlik teatud tüüpi šokolaaditooteid ka teistele turgudele valmistada Kalevi tehases," tõi Roht välja.

Kalev toodab Laimale šokolaadi

"Nii toodab Kalevi tehas viimased aastad ka Laimale šokolaaditahvleid. Seda tehakse koostöös Laima spetsialistidega nende retseptide alusel ning tahvlite valamisel kasutatakse Laima logodega šokolaadivorme," seltigas Roht.

Kalevi tehasest tulevaid ebastandardseid šokolaaditahvleid, nn šokolaadimurdu, mida antud juhul klient ka Laima kirjaga ostis, müüakse Rohti sõnul kaalukaubana Kalevi šokolaadipoodides. "Lisaks Kalevi tahvlitele on sealt aeg-ajalt võimalik soetada ka ebastandardseid Laima šokolaade," lisas ta.