Tamkivi kirjutab oma blogis, et saabuval esmaspäeval, selle asemel, et lugeda Slackist nädalavahetusel saabunud sõnumeid ja e-kirju ning vaadata kalendrit, mis on täis hilisõhtuseid USA-kõnesid, veedab ta päeva pisipoeg Stigi ja teiste pereliikmetega.

„Ma asun isapuhkusele ja taandan end ka Topia CPO kohalt kuni aasta lõpuni. Ma katkestan oma päevatöö tegemise, aga jätkan vähestel nõukogu kohtadel, kus ma olen," teatas ta.

Suvel loodab mees koos perega puhata, aga septembrist lähevad vanemad lapsed kooli ja abikaasa Ede võtab vastu uued tööalased väljakutsed. „Ma eeldan, et see on uus ja väga nõudlik roll nii mulle kui siis juba 6-kuusele džentelmenile, et koos hakkama saada."

Tamkivi meenutab, et esimese kolme lapsega võttis ta puhkuseid nädalates. Lapsed sündisid nii Skype'i kui Teleporti ajal. Ta tõdeb, et tihti kipub isadel töö olema sellistel puhkudel esikohal. Ta tänab ka abikaasa Edet, kes on seetõttu pidanud rohkem kodule keskenduma.

Tamkivi tõi postituses välja ka mõtlemapaneva statistika. 2018. aastal oli 44 752 vanemapuhkusel olevast inimesest 1325 mehed. See teeb vaid 3 protsenti. „Mitte ühski universumis ei tohiks see vahe olla 97:3. 75% minu järeltulijatest on pojad. Võib-olla selle aasta eeskuju aitab neilgi tulevikus teha sama otsust," ütleb Tamkivi.