Laari talu perenaise Kadri Nebokati sõnul on olukord põldudel vihma tõttu kehv. Kõik veidikenegi üleküpsenud marjadega põllud on eriti suure löögi all. "Ei oska üldse kommenteerida, mis sealt välja tuleb. See suur paduvihm on osadel põldudel oleva marja moosiks muutnud. Kõik põllud, kus mari oli natukenegi üleküpsenud seoses selle kuumalainega, need põllud on praktiliselt korjatamatud," nendib perenaine.

"Paduvihmaga ei saa korjata ja see kiirendab maasikate mädanema minemist, noor ja ilus mari kuivab pärast vihma ära ja teda saab edasi korjata, kuid seoses tööjõupuudusega põldudel on paljudel kasvatajatel marjad ülevalminud," sõnab Eesti Maasikakasvatajate Liidu juhatuse liige Elke Lillemets. "Oht, et tänu sellele vihmale rikneb saaki ära, on väga-väga suur."

Lillemets lisab, et mida kauem vihm kestab, seda rohkem korje edasi lükkub.

Maasikakasvatajad on tänavu hädas olnud hooajaliste tööliste puudusega, kuna nende palvetest hoolimata pole valitsus nõustunud riiki lubama Ukraina välistöölisi. Olukorra muutis nende jaoks halvemaks kuumalaine, mille tõttu marjad kiiresti valmisid.