TTJA juures tegutseva tarbijavaidluste komisjoni lauale jõudis taas kasutatud auto ostu puudutav vaidlus, tänavu veebruaris ostis klient firmalt Autodeost OÜ sõiduauto Toyota Corolla, mille eest pidi ta tasuma 1119 eurot.

Klient maksis sularahas 640 eurot ja sõlmis ülejäänud summa tasumiseks järelmaksulepingu. Inimene soovis enne ostu sõiduki korrasolekut kontrollida, kuid firma sõnas, et ülevaatuspunktis kontrollimine maksab kliendile 200 eurot.

Klient soetas sõiduki ning viis selle tuttava juurde kontrolli. Seal selgus kurb tõsiasi - auto põhi oli täielikult läbi roostetanud ja osaliselt täidetud Makroflexi ja silikooniga. Samuti vibreeris sõiduk tugevalt.

Klient viis auto tagasi firmale, telefoni teel lubati talle raha tagasi maksta. Hiljem aga tagastas Autodeost OÜ kliendile vaid 240.52 eurot, sest see pidavat olema tagasiostusumma.

Kuna läbirääkimised ostja ja müüja vahel jooksid kokku, esitas klient kaebuse tarbijavaidluste komisjonile eesmärgiga saada tagasi 399.48 eurot.

Komisjon leidis, et tarbijal on õigus raha tagasi saada, kuna sõiduki ostu eel ei antud talle teada selle tegelikust seisukorrast.

Autodeost OÜ enda põhjendust komisjonile ei esitanud.