Tartu kesklinna kõige uuem kaubandushoone Kvartali avas oma uksed 2016. aastal. Kvartali omanikfirma Tartu tarbijate kooperatiivi juht Tarmo Punger rääkis ERR-ile, et juba siis, kui maja kavandati, oli näha, et iseenesest sobiks viiekorruselise hoone asemel piirkonda ka kõrgem hoone.

"Täna on Kvartali maja madalam nii ühel pool asuvast Hansa keskusest kui ka teisel pool asuvast Tasku keskusest. Aga kuna majanduskeskkond too hetk oli soodne, siis oli otstarbekam alustada kehtiva planeeringu alusel ehitustegevust, mistõttu Kvartal ongi täna natukene masajas ja matsakas," selgitas Punger.

Läinud nädalal algatas Tartu linnavalitsus detailplaneeringu, et kaaluda, kuidas sobiks Kvartali keskusele kaks lisakorrust. Praegune keskus paistab silma erinevate fassaadimaterjalidega, mistap paistab hoone tänavalt vaadates liigendatud. Tarmo Punger ütles, et lisakorrused tuleksid ülejäänud majast erinevad.

"Ei ole seda mitte lahendatud olemasoleva välisviimistluse ülespoole pikendamisega, vaid on lahendatud valgusküllase ruumi lisandumisena olemasolevale mahule peale, mis on suhteliselt läbipaistev, puittarindite ja kergemate lahenditega ehk mitte niivõrd kivine ja peaks õhtuvalguses mõjuma helendava osana olemasoleva hoone peal," kirjeldas Punger.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.