OEG ütles Äripäevale, et üleliigne raha tõsteti lihtsalt valdusettevõttesse ja seda saab hiljem kasutada ning negatiivse rahavooga ettevõtted viidi teise keha alla. Äripäeva käsutuses oleva analüüsiettevõtte Reorg analüüsi järgi tehtud samm võlausaldajate õigusi ei rikkunud.

Sel moel on varem käitunud USA turu erakapitalifirmad, kuid Euroopa turul pole midagi sellist enne nähtud, märgib uudisteagentuur Reuters.

Loe rohkem Äripäevast!

Reutersis avaldatu kohaselt ei saaks Olympicu pankroti korral võlakirjaomanikud, kellele kuulub 200 miljoni euro eest 2023. aastal aeguvaid võlakirju, enam mainitud varasid tagatisena kasutada, ütlesid võlakirjaomanikud ning advokaadid.

Olympicu võlakirjaomanikud on palganud advokaadibüroo Kirkland & Ellis ning saatnud ettvõtte juhtkonnale kirja palvega varad tagasi kanda ja tõstatanud küsimuse, kas varad on ikka õige hinnaga teise firmasse liigutatud. Advokaatide hinnangul võimaldab madalam väärtus tehingut paremini võlakirjade tingimustega ühildada.

Brecorder kirjutab, et kuigi 40 miljoni eurose aastakäibega Olympic on väike firma, siis analüütikute kinnitusel jälgivad seda sammu paljud teised Euroopa ettevõtted, kes sooviskid Covid-19 pandeemia põhjustatud majanduslangusega hakkama saamiseks samamoodi käituda.

Novalpina Capital ihus hammast ka Tallinkile, kui tegi koroonakriisis rahahätta sattunud firmale koos LHV-ga kuni 200 miljoni eurose laenu pakkumise. Tallinki juht Paavo Nõgene märkis toona, et röövellikel tingimustel tahta Tallinki aktsionäride vara ja teha seda õilsa ja toreda ettepanekuna on lihtsalt alatu.

Eesti Ekspress kirjutas, kuidas salajases raportis hoiatati, et Novalpina kaudu tahab Tallinkit üle võrra Vene kapital. Nimelt töötas tolle firma boss töötas varem Venemaal ja tema parem käsi oli välisminister Lavrovi väimees. Seda lugu saab lugeda siit.