Brikett võib ju esmapilgul tunduda kallim kui küttepuu, kuid mõelge ka enda töö ja vaeva hinnale. Küttepuud on vaja ka lõhkuda ja riita laduda, iga puu eraldi. Briketi ladustamine on kiire ja lihtne ning see võtab vähe ruumi.
Milline on peamine briketiga kütmise reegel? Seda tuleks ahju panna kolm-neli korda vähem kui puuhalgusid. Kütteväärtuselt võrdub tonn puitbriketti nelja ruumimeetri kuiva lepa küttepuudega.
Lisame, et briketi süütamiseks on hea kasutada kauem põlevat süütematerjali, näiteks Briketipoiste süütegeeli või süütetablette.

Ümar või kandiline?

Eestis müüakse kandilist ja ümara kujuga puitbriketti. Kandiline brikett on mahult enamasti suurem ja tihedamini kokku pressitud. Ümarbrikett on kokku pressitud väiksema jõuga.
Kandilise puitbriketi eelis on põlemisaeg ja kompaktsus ladustamisel.
See sobib kõige paremini pliidi alla ja kaminasse.
Ümara briketi eelis on kergem süttimine ning üsna kiire ja terav kuumus. Samas põleb see ära tunduvalt kiiremini ning jätab kuumuse salvestamiseks vähem sütt.
Ümar puitbrikett sobib paremini puukateldesse ja ahjudesse.

Odavaim ei ole parim

Meil müüdav puitbrikett erineb ka kvaliteedi poolest. „Kvaliteet oleneb sellest, kui kuiva toorainet on kasutatud ning millist liiki puudest saepuru on tehtud. Viimastel aastatel on Läti ja Venemaa tootjad toonud meie turule ebakvaliteetset briketti. On olnud juhtumeid, et meie püsiklient on oma tellimuse tühistanud, sest sai parema hinnaga briketi, kuid järgmisel aastal on meie juures jälle tagasi – toode oli küll odav, aga väga halva kvaliteediga,“ toob Kristel Tiidrus näite.

Praegu on just õige aeg

Asjatundja toonitab, et tegelikult on praegu hea aeg varuda puitbriketti. „Oleme hindasid langetanud ning panustame kiirele transpordile. Võrdluseks, talvisel tipphooajal võivad järjekorrad ulatuda isegi 2-3 nädalani,“ lausub ta.

Briketipoisid OÜ toodab ka pelletit, mida muide kasutatakse tihti kassiliiva asemel. MTÜ Seltskond Käppadel esindaja sõnul on nende kiisude suurimaks lemmikuks just Briketipoiste pellet.

Lihtne võimalus VÕITA UUS AUTO on osta briketti või pelletit SIIT!

Briketipoisid OÜ tegutseb alates aastast 2000. Ettevõtte missioon on pakkuda klientidele võimalust saavutada maksimaalne kokkuhoid oma eluaseme kütmisel, säästes sellega Skandinaavia ja Baltimaade kaunist loodust. Briketipoisid OÜ toodab puitbriketti ja pelleteid kokku kuuel erineval tootmisliinil.

Jaga
Kommentaarid