Alates 2021. aastast ei pruugi Korea uudistesaidi ETNewsi teatel Samsung osadele telefonimudelitele laadijat pakendisse kaasa lisada. Uudistesaidi The Verge sõnul on põhjus selles, et paljudel tarbijatel on juba laadija olemas ning see aitab säästa kulusid. Muu hulgas võib see vähendada hinda ka tarbija jaoks. Samsung ise ametlikult muutust kinnitanud pole.

Kuigi laadija ostupakki mitte lisamine võib tunduda suur muudatus, ei ole Samsung väidetavalt ainus mobiilitootja, kes sellist muutust planeerib. Sarnast muutust plaanib ka Apple, kes võib hakata praegu telefonidega kaasa tulevate 5-vatise ja 18-vatise laadija asemel pakkuma eraldi tootena 20-vatist kiirlaadijat, mida müüakse mobiiltelefonidest eraldi.

Positiivne mõju keskkonnale

Lisaks sellele, et võimaliku muutusega hoiaksid Samsung ja Apple kokku kulusid, võib sellel olla oluline positiivne mõju keskkonnale.

Kui muutus toob endaga kaasa selle, et populaarseimate telefonimudelitega ei tule kaasa automaatselt uut laadijat, võib üleüldist laadijate hulka olulisel vähendada. Tihti võivad üleliigsed laadijad sattuda prügisse või jääda kasutuseta, sest inimestel on neid lihtsalt kodudes juba liiga palju.