Lahe Kinnisvara Tallinna maakleri Sirli Nurme sõnul on üürilevõtjaid Tallinna turul vähem, mis annab ka hinnasurvet ja -langust tunda, kirjutab ERR.

"Täna on üürihinnas võimalik kaubelda, kuna üürilisi on vähem, aga üürikorterite pakkumist on rohkem, sest ka Airbnb kortereid tuli pikaajalise üüri turule. Ka välistööjõudu ja välistudengid on vähem, mis vähendab veelgi üürihuviliste hulka," lisas ta.

Nurme sõnul seisavad mitmed üürikorterid praegu tühjana ja hinnad on kuni 20 protsenti kriisieelsest hinnatasemest madalamad.

Kaanon Kinnisvara Tallinna elamispindade osakonna juht Siim Kabeli sõnul on Tallinnas kõige suurem pakkumine kesklinnas ja selle vahetus läheduses, kuna seal langes turult ära külaliskorterite segment.

"Lisaks mõjutab Kesklinna ja selle vahetu ümbruse üüriturgu ka see, et väga paljud üürnikud, kes seni on Kesklinnas üürinud, aga kelle sissetulek on vähenenud, liiguvad odavamatele äärelinna pindadele," märkis ta.

Kabeli hinnangul langesid hinnad Tallinna üüriturul 10 protsendist kohati isegi 30 protsendini ning niinimetatud jämedama otsa said enda kätte üürnikud, kes saavad tavapärasest suuremal määral tingimusi määrata. Suurem selgus saabub ilmselt aga septembri alguses.

Kaanon Kinnisvara Tartu maakler Annemai Tuvike kinnitab samuti, et tänavune suvine turg on olnud tunduvalt rahulikum kui eelmisel aastal. "Kui muidu sellel ajal üüriti osad korterid vahel välja ühe päeva või isegi tundidega, siis enam nii kiiresti ei lähe," märkis ta ja lisas, et kliendid on muutunud hinnatundlikumaks, mistõttu peab kvaliteedi ja hinna suhe olema paigas.

Loe pikemalt lugu ERRis.