Tänavune segadus maasikakorjajatega, ootamatult saabunud soojaperiood ja sellele järgnenud vihmaperiood ei ole maasikakasvatajate elu kergeks teinud. Seetõttu aga püsivad maasikate hinnad tänavu kõrgema taseme juures, kui need olid mullu.

Praegu leiab Balti jaama turult ja Keskturult kõige soodsama hinnaga maasikaid 3,5 eurot kilost. Kallimate ja priskemate eest küsitakse Balti jaama turul kohati isegi 5 eurot kilost.

Vaata hindu täpsemalt Galeriist, kust leiab ka teiste kodumaiste saaduste hinnnad!

Eelmine aasta soodsam

Eelmisel aastal oli aga võimalik praegusest mõned nädalad varem saada Tallinna Keskturult maasikaid, mis maksid 2,5 eurot kilo. Seega, võib üsna selgelt öelda, et tänavune aasta on olnud keeruline ning täitus maasikakasvatajate ennustus, et tänavused hinnad on varasemaga võrreldes kõrgemad.

Soodsaim maasika hind Keskturul eelmisel suvel (17.06.2019)

Eesti Maasikakasvatajate Liidu juht ja Marjamaa talu juhatuse liige Elke Lillemets rääkis Kasulikule, et hinda mõjutab see, kui palju saaki põllult kätte saab. "Kui kõik saak korjatud ja järsku ei tule suurt kuumalainet, mis korraga palju marju valmis küpsetab siis võib oodata samasugust hinda nagu oli eelnevatel aastatel ehk 3-5 €/kg oleneb marja kvaliteediklassist," lisas ta.