Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel kinnitas, et neile on tõepoolest teada võitja isik ja tema kontaktid. “Kuid soovime anda võitjale aega uudisega harjuda ning tegutseda talle endale sobivas tempos,” põhjendab ta.

“Eesti Loto reeglid näevad ette, et kui võit ei ole vormistatud 21 päeva enne võidu aegumist, võtab Eesti Loto võitjaga ühendust tema mängukontol või rahvastikuregistris toodud andmeid kasutades.”

“Kindlasti tõstavad jackpottide võidud mängijate üldist huvi lotomängu vastu,” vastab Luikmel küsimusele, et kas inimesed hakkavad pärast sellist suurvõitu rohkem lotot mängima. “Esimesel nädalal peale suurvõitu siiski olulist hüpet Vikinglotto müügis ei toimunud,” lisab ta.

Kui mingil põhjusel ei võtagi inimene enda võitu välja, siis see raha läheb hoopis reservi. “Vastavalt Vikinglottot korraldavate lotofirmade vahel sõlmitud kokkuleppele kantakse 3 miljoni eurosed või suuremad välja võtmata võidud ühisesse rahvusvahelisse jackpoti tagamise reservfondi;” põhjendab Luikmel.

Möödunud nädala jackpot on kordades suurem kui senised Eestis võidetud lotovõidud – Vikinglotto suurimaks võidusummaks seni oli miljon eurot ning Eurojackpotiga on võidetud 1,155 miljonit eurot, teatas Eesti Loto. Mõlemad miljonivõidud tulid Eestisse 2016. aastal.

"Eesti osakaal rahvusvahelistes mängudes on pigem väike, mõni protsent, ning ka peavõidu saamise tõenäosus on väga väike, 1: 98 miljonile Vikinglotto puhul ja Eurojackpoti puhul samas suurusjärgus, mistõttu on tõenäosus, et peavõit tuleb Eestisse, pigem napp," ütles Luikmel möödunud nädalal.

Õnnelikud loosinumbrid olid 11, 18, 20, 30, 45, 46 ja lisanumbriks oli 2.

Õnneliku mängija võidusummaks oli 10 803 379,70 eurot.