Ettevõte Hansens Is oli esialgu Eskimo jäätise nime muutmise vastu, kuid siiski otsustati leida tootele sobivam nimi, vahendab France24.

Ettevõtte teatel on tänapäeval rohkem informatsiooni ja debatti vähemuste ja põlisrahvaste halvustava ning ebavõrdse kohtlemise vastu. Eskimo mõistet, mida on kasutatud Arktika põlisrahvaste nimetamiseks, hakati umbes 1970. aastatel kritiseerima sealse umbes 140 000 Arktika põliselaniku poolt.

Aaja Chemnitz Larsen, üks kahest Gröönimaa esindajast Taani parlamendis, märkis, et tegelikult viitab termin Eskimo toore liha sööjat, kuigi selline etümoloogiline käsitlus ei ole kinnitust leidnud.

Larsen selgitas Taani uudisteagentuurile Ritzau, et paljude gröönimaalaste jaoks on sellel sõnal halvustav tähendus, mistõttu on loomulik näidata sel tasandil lugupidamist.

"Pärast dialoogi ja uurimist oli meile selge, et inimestele meenutab nimi Eskimo alavääristamise ning ebaõiglase kohtlemise aega. Varem me ei ole sellist muutust kaalunud," kirjutas jäätisefirma oma Facebooki lehel.

Taani parlamendiliige Larsen tervitas sammu ja julgustas teisi kaubamärke eeskuju järgima.

Taani jäätisetootja Premier, mis kuulub Food Union kontserni, sõnul kavatsevad nad kohaliku meedia teatel šokolaadiga kaetud jäätisepulga jaoks nime Kaempe Eskimo (tõlkes Hiiglaslik Eskimo) samaks jätta. Samasse kontserni kuulub ka Eesti Premia.