„Internetimaksete hulk on püsivas kasvutrendis ja e-poodides ning veebilehtedel tehtavate maksete hulk läbi Swedbanki on viimase aasta jooksul kasvanud ligi 14%. Samuti näeme, et internetiostude eest soovitakse üha enam tasuda kohe, mistõttu on äärmiselt oluline pakkuda mugavat ja lihtsat maksekogemust. Uuendatud pangalingi teenus muudab e-poodide, veebipõhiste teenusepakkujate, valitsusasutuste ja muude veebisaitide omanike jaoks maksete kogumise oluliselt lihtsamaks, sest nüüd saavad nad mitme panga maksed ühe mugava makselahenduse alla koondada,“ selgitas Swedbanki ettevõtete panganduse juht Liisi Himma.

Suurim eelis veebipõhisele teenuspakkujale on see, et veebilehega peab integreerima vaid ühe makselahenduse, sõlmida tuleb ainult üks pangalingi leping ja erinevatest pankadest tehtud maksete kogumiseks piisab ühest pangakontost.

„Kõnealune lahendus on üks osa Euroopa Liidu teise makseteenuste direktiivi (PSD2) rakendamisest, mille raames töötame välja tõhusamaid ja suurema kasutusmugavusega teenuseid,“ ütles Liisi Himma „Pangalingi uus makse algatamise lahendus on vaid üks osa meie avatud panganduse arendustest. Varem oleme avanud klientidele võimaluse vaadata Swedbanki internetipangas oma teiste pankade kontojääke ja algatada nendelt kontodelt ka makseid.“

Sooritades oste veebilehel, kuhu on lisatud pangalink, kuvatakse ostjale ostu vormistamise lehel võimalus valida enda pank ning sooritada makse kohe, sisestades selleks oma autentimisandmed ja kinnitades makse tavapärasel moel. Ainsa erinevusena palutakse isikul, kes kasutab uuendatud pangalingi lahendust esimest korda, anda nõusolek, et Swedbank saaks tema nimel makse algatada. Klientidelt nõusoleku küsimine on seadusega ettenähtud kohustus.

Hetkel on uuendatud pangalingi teenuse abil võimalik algatada makseid lisaks Swedbankile ka SEB ja LHV kontodelt.