1955. aastal asus Georg Suurmets traktoribrigaadi brigadirina tööle Energia kolhoosis, kus tõusis peagi peamehaanikuks ning seejärel 1959 kolhoosi esimeheks.

Tegutses esimehena kuni 1985. aastani, kujundades Energia üheks Eesti jõukamaks majandiks. Kolhoosil oli muu hulgas oma aiand, konservitööstus, maltoosatsehh, tärklisetsehh, kondiitritööstus, mesila, õmblus- ja kudumistsehh, lisaks Võsul oma lastelaager, baar koos keeglisaaliga ja puhkebaas.

1985. aasta suvel Suurmets arreteeriti otse kiirabihaiglast.

"Kaks päeva enne seda oli mulle tehtud südame sondeerimine. Mind viidi Tallinnas Lubja tänava miilitsajaoskonda, kus ma pidin külmas kambris istuma. Polnud ei tekki ega patja ja süüa ka ei antud. Mingil ajal viidi mind Lubja tänavalt Patarei vanglasse. 

Sain sel ajal 55-aastaseks ning tegin endale sünnipäevakingituseks 55 kükki ja sinna otsa veel kätekõverdusi," rääkis ta hiljem ootamatult avameelselt Eesti Raadio raadiosaates.

Kokku veetis ta pool aastat eeluurimisvanglas, süüdistatuna „sotsialistliku omandi riisumises". Energia kolhoosi Suurmetsal pärast seda tagasiteed ei olnud...