Endiselt põhjustavad lusitaania teeteod aiapidajatele meelehärmi, sest need ülimalt sigimisvõimelised ja aplad nälkjad pistavad pintslisse aedviljad ja ka lilled, mis vähegi mahlakad ja maitsvad on.

Kus vigu nähakse laita, tullakse ikka appi aitama ja seetõttu on lisaks teetigude juurde siginemisele kivi alt välja ilmunud ka kõige erinevamad nõuandjaid, kes lubavad aia oma vahenditega tigudest puhtaks teha.

Siinkohal soovitatakse suhtuda igasugustesse imevahenditesse pigem skeptiliselt ja isegi kui need toimivad, siis reservatsioonidega. Põhjus on lihtne - kui see imevahend tapab kiirelt teeteo, siis ilmselt hävitab see ka muu, sh nö süütud tegelased.

Tasub olla skeptiline

Seega, kui mingit ainet või meetodit ei ole ametlikult testitud ja testide metoodika kohta puudub täpsem info, siis tuleks selle kasutamisega ka väga ettevaatlik olla nagu üldse ka muude pestitsiidide ja mürkidega.

Näiteks teograanulid hävitavad ka muid tegelasi peale soovimatute külaliste ja võivad läbi toiduahela kasvõi siilidele ja lindudele, ka koduloomadele paha teha.

Keskkonnaagentuur soovitab kasutada lihtsat, ökoloogilist ja efektiivset varianti – koguge lusitaania teeteod ühte anumasse kokku ja valage keeva veega üle – see hävitab nii teeteod kui ka nende munad.

Agentuur kutsub üles tegema nutikaid valikuid, et suures pahaliste hävitamise tuhinas kasulikke ja vajalikke tegelasi ei hävitaks ning keskkonda asjatult ei koormaks!