Kui mõnikord võib tekkida küsimus, et kes see autor õiguspoolest on, kelle kaitseks on põhiseaduses oma paragrahv, siis soovitab Kaupo Kikkas korraks mõelda maailmale, kus ei oleks ühtegi raamatut, filmi ega heliteost ning sellele, kas me tahaksime sellises maailmas elada.

Autori käekäik sõltub tema loomingust ja selle edust. „Ilma loominguta ei ole autoril sissetulekut ega ka sotsiaalseid tagatisi, mistõttu on autor haavatav. Kui me autoreid ei kaitse, siis muutub nende töö ehk vaba looming võimatuks ja me võime lõpetada maailmas, kus eksisteerib ainult valitseja poolt tellitud ja heaks kiidetud kunst, raamatud ja filmid,“ räägib Kaupo Kikkas.

„Autori tähtsaim roll on õpetada meile inimeseks jäämist ja võidelda omakasupüüdlikuks robotiks muutumise vastu, kes näeb välja nagu inimene; kes kõneleb ja surfab internetis aga kellel puudub empaatiavõime ning oskus tunda kurbust ja rõõmu,“ märgib Kaupo Kikkas. Kaitskem koos autoreid, sest nad kaitsevad oma loominguga sinu vabadust ja võimalust olla sina ise!

Põhiseaduse aasta sündmusi saab igal nädalal jälgida ka põhiseadus 100 veebilehel.

Projekt valmib Delfi ja justiitsministeeriumi koostöös.

Jaga
Kommentaarid